Gör Guldstaden skäl för namnet imorgon?

V75 går av stapeln i Skellefteå den här veckan, och på förhand ser det ut att bli låg utdelning då flera av loppen håller ojämn klass. Å andra sidan såg det länge ut att bli dålig betalt i fjol också när Open Stretch-banan hade V75, men utdelningen stack iväg efter ett par skrällar och landade på fina 271 560 kronor.

Vi får hoppas på något liknande den här gången. Men tror man att det blir en favoritparad kan det vara läge för flerbong. V7 kan vara ett annat alternativ.

Lycka till!

V75-1

Två hästar höjer sig – den givna tipsettan och tänkbara spiken 8 You Bet Hornline som tänt till med barfotabalans och utvecklats en hel del på slutet, och fartfyllda tillika startsnabba 7 Russel Hill. Med två streck till är nog loppet heltäckt: 6 Flicka Rigas som har toppform och 3 Mr Jef Fior som kan betydligt bättre än vad han visat på slutet.

V75-2

8 Year One har bra chans trots läget. Hästen har övertygat på slutet, och nu är motståndet enklare. Får överta? Ett tänkbart spikbud. Startsnabba 6 Leo On Line har bra skalle och kan få en fin resa. Urstarka 5 Sir November har övertygat i Finland. 4 Count Harry spurtar vasst med rätt resa. 3 Manos General har diffus form, men är kapabel och står bra inne på pengarna.

V75-3

Formen på 6 D.J.Seabrook är något svårbedömd, men nu har han spetsläge och två lopp i kroppen. Hästen växer i ledningen, och ska gå barfota runt om den här gången. 1 Go On Pale har bra form, är van att möta betydligt tuffare hästar, och kan sänka det här gänget med lite klaff. Men hästen öppnar inte särskilt bra, är aningen ojämn och har aldrig vunnit från spår ett bakom bilen. Gulddebuterande 4 Victory Love är lite upp och ner i prestationerna, men kan mycket när det stämmer. Snabb ut. Speediga 3 Conrads Epilog närmar sig toppformen, och kan få en fin resa.

V75-4

Utan strul så tror jag att Urban Engdelius 7 Dead Wood vinner det här. Hästen har härliga fartresurser, och är snabb ut. Han har dessutom spetsat från springspår tidigare, så med lite klaff kan han sticka till ledningen. Kommer han dit så blir han normalt sett svårslagen. 6 Donna Sarina har tänt till i sommar, och kan öppna. Felfri så kan även 3 Lira Launcher utmana om spets. Hon trivs förträffligt i ledningen, och håller bra form för dagen. Formstarka 4 Valleystream är stark och rejäl. 10 Othello Zet duger bra i klassen, och får Björn Goop i sulkyn för första gången.

V75-5

3 Hallsta Lotus var stor i nederlaget senast, och har god chans att återuppta segerstaplandet trots att han möter bra motstånd. Spik. 8 Moe Brage har hög kapacitet, gillar distansen och är rejält startsnabb. 9 Feseth Lynet håller fin form för dagen, och är vass med en ryggresa. Hästen har därmed ett passande läge. 2 A.T.Eko möter tuffare motstånd den här gången, men har bra kapacitet och form. Kan öppna. 1 Lome Kongen är snabb ut och kan få en fin resa. Fartfyllda 7 Tangen Scott närmar sig toppformen, och gick starkt efter galopp senast.

V75-6

Är allt som det ska med kapabla och startsnabba 7 El Sueco så tror jag att han leder från start till mål. Senast (V64 Solänget) hade han problem med framknäna, och kunde inte göra sig själv rättvisa. Trots det gick han nytt rekord och blev trea. Efter senaste starten har han blivit behandlad. Spikas. 2 Molly McGuire har bra kapacitet, form och fina förutsättningar. Hon är allra vassast med en ryggresa, och från det här läget kan det bli en sådan. 9 Megastone Palema har bra fart och form, och möter denna gång lite enklare motstånd än vad han är van vid. 10 Nova Zet har fina fartresurser och tål även att göra en del själv i loppen. Spurtstarka 6 Alfonso Bob var bra som V75-tvåa bakom Manna näst senast. Hästen är kvick ut och kan få en fin resa. 12 Livi Destiny är en stentuff vinnartyp, men är bäst med tidig tätkänning. Hoppas på tempo.

V75-7

Ett ojämnt silverförsök avslutar V75-omgången. 5 Staro Cold Carat är lite upp och ner i prestationerna, men kan mycket när det stämmer. Nu har han fått två lopp i kroppen efter vila, och vi kan nog räkna med att Bergh har ställt i ordning honom. Starka 1 Minos Vang är aningen ojämn,men var bra senast då han sköt till vasst som tvåa bakom Dust All Over. Den här gången är motståndet enklare, och hittar Jansson bara ut i andraspår så är det en bra vinstchans. 3 Glide Kronos är fartfylld men även humörbetonad. Han vill ha tidig tätkänning, och trivs allra bäst i ledningen och på kort distans. I mitten av juli spetsvann han i Lycksele på 12.1 med gott om sparat. Efter det har han inte varit lika bra. Eventuellt norskt huvudlag nu. Spets och släpp? Kapabla 10 Lost Without You återkommer efter vila. Hästen gjorde det bra i Frankrike tidigare i år, besitter en vass avslutning och gynnas om det blir tempo på loppet. Spurtstarka 12 Roberto är bra i grunden, men har svårt att sätta nosen först. Hästen är dock van att möta tufft motstånd, och med tempo på tillställningen är han inte borta.

***

Enkelraden: 8-8-6-7-3-7-5

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *