Spelidéer V75, V65

 V75 Mantorp

Veckans jackpottomgång på Mantorp ser lurig ut på förhand. Några av loppen är öppna och streckkrävande. (Lägg märke till att Timo Nurmos har strukit flera av sina betrodda hästar i omgången.)

V75-1: Pinepower Rose har varit tapper i de två senaste V75-starterna utan att få vinna. Nu har han fina förutsättningar, och kan få revansch. Men motståndet är bra – Nisse Bean , Minos Vang och Frillan Filiokus är tuffa konkurrenter. Neo Smed ska inte nonchaleras.
V75-2: Andoverandout, Twins Vilda och Fly High Kemp är tidiga streck. Bakom är det öppet. Formstarka Wishful Boko spurtade sylvasst näst senast – möjlig rysare.
V75-3: Bara läget och en ibland oväntat passiv Örjan Kihlström emot Maharajah-vinst. Är Örjan med på noterna så löser ”den store konungen” det här. Spetsande Yanantin Boko är värst emot.
V75-4: Värsta konkurrenten till Mellby TurboVekas Pride, har blivit struken. (Även B.W.L. Power) Därmed borde spets- och vinstchansen vara god för den förstnämnde. Men bakom är det öppet, och Ten To Ten är en av de som kan överraska. Gaston Wood och Buddy Buddy Run har större möjligheter efter de invändiga strykningarna.
V75-5: Öppet igen. Alvena Putts var kraftigt förbättrad med racerbalans senast. Rejäla Britt Hudson har toppform. Perfect Light hamnar bra till från springspåret igen.
V75-6: Med risk för att låta tjatig – öppet och spelvänligt. Nelle Pelle och Jolly Broline gör upp om ledningen. Bruce Tooma var fin vid vinsten senast. Speediga Elvira E. sänker många om det klaffar. Tempogynnad.
V75-7: V75-epilogen kräver också några streck. Caddie Eagle, Royal Neo och Avanto är några av de som räknas. Rocky Race viker sällan ner sig i en slutstrid – inte borta med tempo på tillställningen.

V75-Idéer

V75-1: 5 Neo Smed
Bra styrka och kapacitet. Luring.
V75-2: 7 Wishful Boko
Speedig. Toppform. Rysare.
V75-4: 9 Ten To Ten
Full form. Smygläge. Outsider.

 ***

V65 Umåker

V65-1: Rejäla Oh Yeah och spetsande Stay The Knight gör i första hand upp om det i inledningen. Born To Walk Alone och Enkidu är inte så tokiga, och kan vara två roliga streck för de som tar med fler än två hästar.

V65-2: I andra V65-avdelningen tycker jag att Action Wind Ås är ett spikbud trots läget. Hästen har gjort det bra i betydligt tuffare konkurrens än detta, och trots åttondespåret så kan hon sitta i ledningen i ett tidigt skede av loppet. Värst emot är formstarka och rejäla Justfixit, samt kapabla My Love di Quattro som är på väg upp i form.

V65-3: Ett öppet kallblodslopp där jag tror mest på de tre tuffa bakspårshästarna Hulte Tilda (15 %), Vessle Jahna samt Gejser (11 %). Förutom dessa så räknas även Faksgnista och Alfia tidigt. Marolina kan vara en rysare om hon sköter sig. Vinter Mezzo kan leda länge, men hur är det med moralen?

V65-4: Det här treåringsloppet är en vidöppen historia. Alfa Stella, Miamarie Ennoble, Enjoymemore (17%) och Varenowa är de tidiga buden. Caramba Zon såg fin ut vid vinsten senast, och är bara streckad på 9 %.

V65-5: Zakeus har hög kapacitet, och utan strul kan han krossa allt (22 %). Wall Field, Staro Dynamite, Clouds Above är andra tidiga streck. Appel är spurtstark, har fin form och kan överraska (9%). 

V65-6: Omgångens bästa spik är återigen Putte Topline som imponerade i försöket. Skulle han ha en dålig dag så är det många om budet, men Pine Shot är värst emot. Jackpot Gelj och Ozzy Ness räknas också tidigt. Wotan Corner har bra kapacitet, och är bara streckad på 4 %. 

Spiken:

8 Putte Topline (V65-6)

Draget:

10 Hulte Tilda (V65-3)

Rysarna:

11 Gejser (V65-3)

5 Caramba Zon (V65-4)

4 Appel (V65-5)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *