Spännande returmöte i helgen!

Att det är svårspelat och blir hög utdelning på V75, är mer regel än undantag numera. Trots att Maharajah vann planenligt senast, så blev sjurättsutdelningen finfina 719 596 kronor.

Denna vecka körs V75 på dubbla Open Stretch-banan Åby. Det stora dragplåstret är förstås Åby Stora Pris, med 1,5 miljoner kronor till vinnaren. Tyvärr blev startfältet inte så bra som man hade förväntat sig, men vi kan i alla fall se fram emot ett spännande returmöte mellan Sundsvall Open Trot-vinnaren Lisa America och titelförsvararen Torvald Palema. Känslan är att Beanie M.M. nog också kan blanda sig i det hela, om han fortsätter att prestera som han gjort på slutet.

Lyons lopp som går som V75:ans sjunde avdelning, är ett riktigt fint och roligt lopp. Den här typen av långlopp med bra hästar utspridda över flera volter, är alltid intressanta, såväl sportsligt som spelmässigt.

***

V75-omgången i korta drag:

V75-1: 4 Lisa America, 8 Torvald Palema och 1 Beanie M.M. är huvudet högre än sina övriga konkurrenter, och denna trio gör i första hand upp om segern.

V75-2: Öppet, men sköter sig 7 Flip A Coin så borde det vara bra chans. Hästen har tänt till enormt efter kastration och med barfotabalans. Kapable 9 Discovery Håleryd och vasst avslutande 10 G.K.Trademark är tidiga streck. 5 Sven Olof kan spetsa, och var bra från ledningen senast. 12 Banker Tooma har ett knepigt läge och är inte att lita på, men hästen kan mycket.

V75-3: 3 Target Player kan spetsa och leda länge. Han utmanas främst av formstarka och lägesgynnade duon 2 Totti T.Dream och 1 M.T.Cherokee. Bakom dessa är det många med chans. Rysaren i loppet är spurtstarke 12 Hardy Ribb, som alltid gör bra ifrån sig.

V75-4: Inte helt givet, men den kapabla trion 1 Photo Diablo, 9 Yoggi Hornline och 6 Nostro Value höjer sig en aning. 2 King Of Kings var riktigt bra i comebacken senast, och blir farlig felfri. Gedigna 8 Tryffel och startsnabbe 4 Orcas Bac är inte helt borta.

V75-5: Se V75-1.

V75-6: 3 Odessa Santana är snabb ut och kan leda från start till mål. 7 Poppy har hysterisk form för dagen, och är värst emot. Rejäle och spurtstarke 6 Practical Joke räknas tidigt. 5 Korok vann på ett bra sätt senast, och nu har han ett lopp i kroppen.  12 Blue Rock har full form, och spurtar ner många med tempo på tillställningen. 2 Bart Sjöhammar är bäst på kort, men kan få en fin resa.

V75-7: 9 Local Conch blandar och ger, men imponerade senast. 11 Spring Erom har pausat, men har skyhög kapacitet och räknas direkt. En felfri 1 Nahar kan överta ledningen, och dra i ett jämnt och hårt tempo. 6 Neo Smed, 7 Laughing Stock och 10 Year In Review streckas om man tar med några stycken.

***

Stora systemet
(2160 rader / 1080 kronor)

V75-1: 1,4,8 (3,5)
V75-2: 5,7,9,10,12 (3,1)
V75-3: 1,2,3,12 (6,7)
V75-4: 1,2,4,6,8,9 (5,7)
V75-5: 1 Torvald Palema (5,8)
V75-6: 3 Odessa Santana (7,6)
V75-7: 1,6,7,9,11 (5,8)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *