Eftersnack..

V75 på Bergsåker såg länge ut att leda till en ny jackpotomgång på Åbytravet nu till helgen, men så small det till lite i de två sista avdelningarna och vips så tog det slut på jackpotföljetongen…

De två på förhand hetaste hemma-/länshoppen Livi Destiny och Farmfurir gick det tyvärr inget vidare för. En länshäst som dock presterade över förväntan, var tioårige hedershästen tillika fyrfaldige miljonären Regent Royal som spurtade vasst till tredjepriset i gulddivisionen.

Stefan Hultmans Jaded var mäktig att skåda, och den åttaårige topphästen rätade ut samtliga frågetecken till utropstecken. Nu var motståndet inte det allra värsta, men sättet som hästen vann på imponerade. Det kan vara lätt att glömma hur bra vissa hästar är, om de inte har presterat på ett tag. Men kollar man in några av Jadeds främsta insatser i lopparkivet, så blir man snabbt påmind om hans kunnande. Nu är det bara att hoppas på att han håller ihop, och får vara fräsch..

Amatörtränade Charlotte Stone lunkade hem klass II-försöket ute i tredjespår. Snacka om att vara kapacitetsmässigt överlägsen sina konkurrenter.

Stamping verkar trivas extra bra på Bergsåker, och visade vart skåpet ska stå.

Stay The Knight har en tendens att se seg och oinspirerad ut i loppen, men i slutstriderna viker han sällan ner sig.

***

Robert Berghs Wilma Såfin var Inteallslikafin den här gången. Enligt Bergh uppfattade hon inte att Justfixit närmade sig. Nja, nog borde hon ha kunnat bättre…

Bergharn brukar ju dominera på hemmabanan, och tog två V75-segrar på Bergsåker den 16 januari och två till den 20 februari. De tre senaste V75-omgångarna har han dock inte tagit en enda seger, trots att han har haft flera på förhand fina chanser.

 ***

Sportsligt sett har det gått ruggigt bra för Umåker i år, med fem V75-segrar som grädden på moset. Vid gårdagens tävlingar på Umeåovalen blev det åtta segrar till länet, och sju till Umåker.

När det återstår två tävlingsdagar så leder Ulf Ohlsson banans championliga med god marginal. Ohlsson har 29 segrar och Patrik Nygren är närmast med 21 segrar.

VF:s egna prestationsbaserade poängliga ”VF-ligan” på Umåker,  leder Patrik Nygren-tränade Chuck Liddell fortfarande, trots att hästen inte har startat sedan i maj. Om inget dramatiskt inträffar de två avslutande tävlingsdagarna, är det stor chans att han lägger beslag på hederspriset som delas ut vid Umåkers Travgala den 5 februari. 

Poängställning VF-ligan
(med två tävlingsdagar kvar)

1 Chuck Liddell (12 p)
2 Livi Destiny (6 p)
3 Turbofaks (5 p)
4 Airborn Tooma, El Sueco, Myllarfaks, Stay The Knight, Swift Triumph, Veikko Hornline (4 p)

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *