Dyra lampor, rätt väg att gå?

När det gäller den för dagen väldigt omdiskuterade ”belysningsfrågan”, så låter det helt vansinnigt att lägga ner mer än 200 miljoner kronor på de nya HD-lamporna, när TV-bolagen inte ens ställer några krav på det..

Det är lite som att sitta i en båt som är på väg att sjunka, fast istället för att laga hålet där vattnet läker in, så börjar man att putsa fernissan.

Jag (och garanterat väldigt många andra) ser hellre att en satsning i den storleksordningen går till att stimulera våra uppfödare och hästägare.

Från början lät det som att de 16 åretruntbanorna skulle behöva tillföra ett fåtal miljoner för att kunna genomföra uppgraderingen, men allt eftersom så kommer nya uppgifter som får de första siffrorna att framstå som rena rama glädjekalkylen. Många banor kommer att få det tufft med att finansiera HD-belysningen. Är det värt priset?

***

Precis som när V75-guidens redaktionschef Hans Brolin hela tiden ska hylla (och tidigare försvara) Åke Svanstedt i sin ledare i V75-Guiden, lika tröttsamt blir det när Kanal 75:s Johan Lindberg allt som oftast ska försvara Hästsportens Hus (ATG,ST) i sin blogg på ATG.se.

Attityden är ofta aggressiv och dumförklarande mot de som är kritiska till olika saker gällande ATG och Svensk Travsport. Nu senast när Lindberg skrev om belysningsfrågan, så tyckte han att de skribenter som formulerade sig kritiskt om satsningen, gjorde det för att samla enkla poänger.  Nä Lindberg, jag är ingen expert på området, men alla har väl rätt till en åsikt?

***

När svensk travsport blöder, då vill man köpa lampor för en femtedels miljard. Rätt väg att gå?

***

Läs mer om ämnet i Håkan Perssons Uppfödarblogg på ASVT

Uppfödarbloggen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *