Fredagsblogg

V75 på Åby imorgon …

Veckans V75-omgång ser svårlöst ut på förhand.  På slutet har det dock sett svårtippat ut vid ett antal tillfällen, men ändå slutat med jackpot på fem rätt.  

Kari Lähdekorpi och Flemming Jensen har det väl förspänt imorgon, och kan få det riktigt trevligt. Kom ihåg att spår 1 och spår 9, brukar vara bra på Åby. Det brukar vara extra svårt att vinna från bakspår, tillägg etc. eftersom man kör med dubbla snikspår.

Några tänkbara V75-spikar:

V75-1: 3 Oliver Twist –  har varit bra på slutet, och möter enklare motstånd den här gången. Spetsande 5 Ridgehead Cahore är värst emot.

V75-5: 6 Lizas Irja – är en tänkbar chansspik. Ledningen brukar vara guld värd i den här typen av öppna stolopp, och hon kan leda hela vägen.

V75-6: 1 Growup – har  fått ett lopp i kroppen, och har ett perfekt läge då han är snabb ut. Spets eller rygg ledaren. Det är dock galopprisk om han laddas för hårt. Värst emot är startsnabbe 3 K.K.Logistic som har toppform.

***

Akseli Lahtinens och Stall Botnias nya Rixhäst heter Alvena Readily och är ett tvåårigt sto efter Sugarcane Hanover – Gypsy Garland – e. Garland Lobell.  Hästen köptes från Jim Oscarsson i Eskilstuna, efter förespråkande från Umåkers egen Kristian ”Mugge” Rågfeldt. 

Alfas Domino som var tilltänkt från början, blev inte godkänd. Av det man har sett så verkar det vara en rätt så fin häst. Ikväll startar han på Bergsåker i finalen av Norrlands 2-åringselit, men möter övermakten i form av Svante Båths Go Green Pellini som imponerade senast.

***

Nästa år siktar Umåker på att vinna hela åtta V75-segrar. I år blev det fem segrar, vilket får anses vara lite av en sensation då det varit tunnsått med V75-framgångar de senaste åren.

***    

På onsdag är det V64 i vanlig ordning, och några med Umeåögon sett intressanta hästar kommer till start.

V64-1, 1640 Auto:

 8 Livi Destiny (trivdes inte med banan senast, och fick inget fäste. Han har sannerligen inget flyt på V75.)

V64-5, 2140 Auto: 

4 Höwings Oh Titan (Delägaren Leif Paulsson från Umeå lät nöjd med både läge och motstånd, bra chans)

V64-6,  2140 Auto:

4 Glen Summit

11 Dandie Palema (har hittat formen, men har inte haft något riktigt flyt i loppen sedan comebacken. Tufft läge igen, och tuffare motstånd, men med tempo på loppet rundar han många.)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *