V75 Solvalla

V75-1, Stoeliten, 2140 Auto

Stoeliten är öppen och spelvänlig. Dileva Käll har äntligen fått ett fint läge.

***

2 Dileva Käll har svarat för flera starka insatser på slutet, och har äntligen fått ett vettigt läge den här gången. Nu möter hon äldre konkurrenter, men kommer att duga bra. Senast gick hon en stark slutrunda som trea bakom Never Again och You Bet Hornline.

4 Flea Southwind är bäst från ledningen över kort distans, men har vunnit vid båda tillfällen då hon gått i ledningen över 2140 meter. Nu är motståndet tuffare och hon har varit struken efter senaste starten, men kan leda loppet länge. Senast kunde hon inte svara Skully Gully, men det är inte så mycket att säga om.

11 Vanessa du Ling tävlar aningen ojämnt, men kan ”allt” ibland. Hon tål att göra en hel del själv i loppen, och är obesegrad tillsammans med Örjan Kihlström. Senast reparerade hon godkänt efter galopp.

Vasst avslutande 10 Nursery Rhyme har pausat ett par månader, och formen är därmed något svårbedömd. Sitter formen där och det blir lite tempo på loppet, så rundar hon många.

Meriterade 6 Bobtail har inte övertygat i höst, men var förbättrad som trea senast. Får hon en vettig resa, så kan hon sluta i den främre träffen.

5 Tiffany Brodda har två lopp i kroppen och var fin vid spetsvinsten senast. Den här gången är motståndet tuffare. Johnny Takter upp. Kan få en fin resa.

***

V75-2, Klass I, 2140 Auto

Klass I-finalen är vidöppen. Strecka på!

***

2 Shepard har gjort flera fina insatser på V75 under hösten och fick en välförtjänt seger senast. Senast fick han fritt från rygg ledaren, och spurtade till en enkel vinst. Kan öppna. Får fin resa.

6 Jealous Broline var jättefin vid enkel spetsvinst i comebacken näst senast. Senast var han dock inte sig lik, men hade halsproblem vid det tillfället. Fin igen. Snabb ut, spetsfavorit.

Starke 3 Eclair Futura är bättre än raden. Senast var han ute över opassande distans, och fick göra jobbet. Fullt godkänd. Nu är både distans och läge bättre. Trög ut.

4 Slevin Kelevra har inte varit som bäst i de två senaste starterna, men var vass dessförinnan. Nu har han ett fint läge igen, och får Per Lennartsson i sulkyn. Kan duga om bättring.

7 Putte Topline har vingelläge, men är stark och rejäl och har fin inställning. Senast vann han pliktskyldigt från dödens mot enklare hästar.

5 Prins Isidor gick inget extra näst senast, men var förbättrad efter galopp senast. Hästen är snabb ut och Björn Goop kanske kan få lite extra fart på honom i spetsstriden och i slutstriden.

10 Stay The Night ser sällan speciellt taggad ut förrän det drar ihop sig till slutstrid. Då visar han prima inställning. Senast vann han övertygande från ledningen. Sänker många om tempo.

11 Campbell Ås har gjort det bra i tuffa gäng i vinter, och den fina formen är intakt. Hästen vinner inte så ofta, men har sparat ihop till en triumf. Rundar många med klaff.

8 Middle East var jättefin vid spetstriumfen näst senast och senast gick han starkt efter galopp. Hästen är jämnare nuförtiden och hittar Brandt ner i ett vettigt läge så kan han bli farlig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *