V75 Solvalla

V75-3, Gulddivisionen 2140 Auto
 

Iceland och Jaded gör upp om ledningen. Starten kan bli avgörande.

***

Årets elitloppsvinnare 5 Iceland vann övertygande från ledningen näst senast. Senast var han blek om nosen, och Stefan Melander misstänker att det var underlaget som spelade hästen ett spratt. I normal författning gör han upp om segern. Spetsfavorit trots läget.

Elitloppstvåan 1 Jaded var mäktig att skåda vid vinsten senast. Åttaåringen är snabb ut och kan utmana om både ledningen och segern. Får fin resa. Nära toppformen.

Spurtstarke 4 Marshland har inte fått den rätta utdelningen, men har ett passande läge den här gången då han trivs med att smyga med i den främre träffen. Senast avslutade han bra som fyra.

6 Global Investment gör sällan ett dåligt lopp och har vuxit in fint i högsta klassen. Hästen är allround, och gynnas om det blir tempo på tillställningen. Senast spurtade han bra efter en invändig resa.

7 Triton Sund är stark och har härlig skalle, men hamnar ofta snett på det då han är långsam ut. Hästen är bäst barfota runt om, men den balansen är nog utesluten på söndag. Med klaff på bitarna, och tempo på loppet så är han inte borta.

3 Annicka har toppform, kan öppna och har ett fint läge. Med rätt resa kan hon speeda ner många till slut. Tuffare emot.

***

V75-4, Klass II, 2140 Auto

Flera lovande hästar gör upp i klass-II finalen. Charlotte Stone imponerade senast, och får tipset trots läget.

***

8 Charlotte Stone är under rask utveckling. Det fyraåriga stoet imponerade oerhört senast, när hon till synes joggade hem försöket ute i spåren. Knepigt läge nu, men hittar Kihlström bara ner i en vettig position så kan hon bli svår att stå emot.

Välstammade 3 Aggas Dyring är också en lovande häst som radar upp segrarna. Senast vann han säkert från ledningen, och borde vara vassare med det loppet i kroppen. Räknas tidigt från ett fint läge.

9 Dexter Stone har tänt till rejält hos Åke Svanstedt, och vann fullständigt överlägset i V75-debuten senast. Här har han ett intressant smygläge.

1 Mitt Popcorn blir allt bättre. Senast var han nära att vinna från ledningen i en fyraåringsfinal. Gången innan spurtade han bra som tvåa på V75. Hästen är snabb ut och kan leda loppet länge.

Speedige 6 Mockasin har toppform, och kan överraska med rätt resa. Senast sköt han till vasst som tvåa.

7 Babsans Ferrari är både spurtstark och stark, och har fin form för dagen. Motståndet är tufft och läget knepigt, men klaffar det så kan han dyka upp där framme. Senast avslutade han vasst som tvåa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *