V75 Solvalla

V75-5, Stolopp 2140 Volt

I femte V75-avdelningen går finalen av Diamantstoet. Bikini Pointer har fina förutsättningar.

***

1 Bikini Pointer vinner inte ihjäl sig, men har stigande form och från det aktuella läget är det bra chans. Kan spetsa och leda länge. Näst senast satt hon fast med sparat. Senast avslutade hon bra som tvåa.

14 Rania har ett chansartat läge, men har styrka och form för att runda de flesta i spåren, alla? Hon uppträder allt mer moget, och vann säkert från femte ytter senast.

15 Carmen Tooma har även hon ett knepigt läge, men bra kapacitet och med rätt ryggar så slutar hon långt fram. Senast fick hon inte det rätta fästet, och blev fyra från ledningen.

Kapabel är även 9 Quassia Lascaux, som är på väg mot formen igen. Näst senast var hon fin vid vinst från ledningen. Senast fick hon inte det rätta fästet, men var okej som fyra.

8 Estancia radar inte upp segrarna, men har bra fart i kroppen, och förstärks med Erik Adielsson i sulkyn den här gången. Senast var hon nära att vinna efter en vass slutsväng.

6 Racerstina har ett lurigt läge, men vann från samma läge med samma kusk nyligen. Formen är intakt, och hon är både stark och snabb. Senast blev hon tempotorsk.

Knepigt läge har även 13 Molly Mcguire, som behöver en del tur för att räcka till. Formen är dock riktigt bra för dagen, och hon vann överlägset efter tidig ledning senast.

***

V75-6, Bronsdivisionen 2140 Auto

Eliott Hall hade krossat allt felfri, men är struken. Många med chans..

***

4 Sundsvik Saigon är aningen ojämn, men har bra kapacitet, är snabb ut och trivs i ledningen. Spets och slut? Senast såg han pigg ut i ett tufft fyraåringslopp, men fick fritt för sent.

3 Gills Abbe vann i klass I i våras, men därefter har det strulat en hel del för hästen på V75. Björn Goop och bra läge nu. Senast fick han fritt sent, och gick i mål med sparade krafter.

6 Zakeus är allround, har toppform och hittar Roger Persson ner i en vettig position så kan han dyka upp där framme. Näst senast gick han 11 sista 800 från jumboposition. Senast avslutade han vasst som tvåa med bra fart över mållinjen.

8 Maxwell Mayday gör sällan ett dåligt lopp. Senast hade han inte startat på en månad och var då tvåa bakom Bath Launcher. Nu har han ett lopp i kroppen. Läget är trist, men klaffar det så kan han segerstrida.

11 I’m Alone Face har toppform, och var fin när han avgjorde från dödens senast. Läget är trist, men hästen är stark och rejäl och tar ner många med tempo på loppet.

9 Delvin Gold är tillbaka i full form, och var överraskande bra vid spetsvinsten senast. Hästen är förmodligen bäst i spets, men fungerar även bakifrån. Inte borta.

***

V75-7, Silverdivisionen 2140 Auto

Några av loppets bästa hästar har fått fina lägen. Monster Drive kan leda länge.

***

Derbyfinalisten 1 Monster Drive är loppets spetsfavorit och är effektiv i ledningen. I slutet av november ledde han från start till mål på ett bra sätt, och här kan det bli repris.

Speedige 4 Conrads Garland har inte startat sedan mitten av november, men brukar gå bra efter vila. Hästen är som allra vassast med ett rygglopp, och bör kunna få en bra resa. Innan uppehållet svarade han för några riktigt vassa insatser. Sänker många.

2 Frillan Filiokus var inte som bäst senast, men hade tagit en fin placering om hon hållit sig på benen. Underlaget eller möjligen formtapp? Stoet har visat tidigare att hon duger bra i silver, och för ovanlighetens skull har hon ett bra läge. Bättre uppgift nu.

10 Oliver Twist har varit bra i varje start för Lähdekorpi, och tog en välförtjänt V75-triumf senast. Hästen har en vass avslutning, och med tempo på loppet så rundar han många.

9 Staro Cold Carat verkar ha hittat stilen igen, och var förbättrad som tvåa från rygg ledaren senast. Nu har han ett passande smygläge med rygg på startsnabbe Monster Drive. Ska inte nonchaleras.

7 Persos Seaman får inte till det så ofta, men är bra i grunden och kan överraska om det klaffar. Hästen tränar bra. Vill smyga.

***

Spikbud:

V75-4: 8 Charlotte Stone

V75-7: 1 Monster Drive

Skrällbud:

V75-3: 4 Marshland

V75-4: 6 Mockasin

V75-6: 6 Zakeus

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *