Sanity i silver

 

Topphästen Sanity från Östersund lekte hem segern på Umåker näst senast. I lördags startade han på Norska V75 på Leangen, och underlaget var tungsprunget. Det blev en enkel spetsvinst för Sanity, som dock var nära att rulla över i passgång sista biten. I årsdebuten var Sanity i passgång över mållinjen, men friades den gången.
Malin Löfgren siktar på att starta Sanity i silverdivisionen på V75 på Umåker. De 134 delägarna och tränaren vill nämligen ta sig till V75-finalerna under Elitloppshelgen.

***

En ensam vinnare kammade hem hela sjurättspotten i lördags. Drygt 24 miljoner fick den lyckliga vinnaren. Det fantastiska med systemet som var inlämnat på en tobaksaffär i Göteborg, var att det bara kostade 216 kronor att lämna in, och att det inte hade några spikar.

Kan ju vara glädjande att höra för oss som inte spelar för så stora summor.

Häromveckan lämnade undertecknad in ett litet matematiskt system till V75 på Bergsåker för 200 kronor. Tre spikar, endast V7 och jackpott – resultatet 64 000 kronor. Så visst går det.. Även om det nu inte blev några miljoner för egen del. 🙂

***

24 miljonersvinsten i lördags fick mig att komma ihåg den så kallade ”damen från Norrland”. Hon som till V75-omgången på Kalmartravet 2007 (24 juni), lämnade in ett system för 700 kronor i Bygdeå och fick ut 45 miljoner. Jag förundras fortfarande över hur hon komponerade sitt system, speciellt i de två första avdelningarna, där hon milt sagt gick ut hårt:

V75-1: Spik – Real Desire – odds 57,77 – streck 2 %
V75-2: Spik – Brave Sand – odds 16,80 – streck 9 %

***

”Sista chansen” i lördags blev inget lopp sedan Iceland galopperat i starten. Men även om han hade gått felfritt, så är det långt ifrån säkert att han hade vunnit loppet. Han har inte övertygat på slutet. Brioni fick visserligen bestämma tempot första rundan, men visade toppform och gick 09,5 sista 700. Beanie M.M. överraskade och gjorde ett kanonlopp från ett svårt läge. Kul!

Vet inte om ni lade märke till det, men referenten i TV Patric Skoglund, missade Icelands galopp totalt och upptäckte den först en bra bit in i loppet. Sömnigt …

***

Startlistan till Olympiatravets final är klar, och ser ut såhär:

Olympiatravet final 2140 Auto, 1:A Pris 1 500 000 kronor.

1 Wellino Boko – Erik Adielsson
2 Local Conch – Flemming Jensen
3 Torvald Palema – Åke Svanstedt
4 Noras Bean – Stefan Söderkvist
5 Strong Boy D.E. – Björn Goop
6 Commander Crowe – Jean Michel Bazire
7 Brioni – Joakim Lövgren
8 Yarrah Boko – Ulf Ohlsson
9 Marshland – Örjan Kihlström
10 Timetosaygoodbye – Johhny Takter

Torvald Palema, Wellino Boko och Local Conch med bra lägen.. Spekulationerna kan börja!

Förra veckan var det olika uppgifter om vem som skulle sitta upp bakom Commander Crowe i finalen. Enligt Kanal 75 så skulle Björn Goop få chansen. Travnet menade att Jean Michel Bazire skulle sitta upp i sulkyn, och som ni märker så är det Bazire som ska köra Commandern på lördag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *