Flygmaskin med rätt förutsättningar

Fredag och V65-tävlingar på Umåker ikväll, och imorgon V75-fest!

***

Det har kommit in en del strykningar till V75-omgången:

V75-2: 8 Francais du Gull

V75-3: 5 Lamborghini S.T.

Bara sex hästar kvar i Guldbjörken nu.

V75-5: 10 Best Elden

V75-7: 3 Scarlett’s Jean, 5 Silvinho Bob

Startsnabba 8 Monster Drive (V75-7) som har toppform har blivit nedstruken två hack, och har bra spetschans helt plötsligt. Han säljer sig nog dyrt om han kommer till ledningen.

***

Pratade med Urban Engdelius som tränar 4 Dead Wood i V75-2. Han brukar vanligtvis vara en försiktig general, men jag har nog aldrig hört honom så optimistisk inför något lopp.

Det kan mycket väl bli så att ”Hålger” leder runt om, men det som oroar en aning är att Svanstedt säkert är sugen på spets med 6 Gossip’s Winner, och då kan det bli en kostsam öppning. Dead Wood har ju slagit ihop och galopperat vid några tillfällen också. Men han är en flygmaskin som har rätt förutsättningar den här gången, och han såg jättefin ut när han vann okörd senast. Sammanfattningsvis – bra chans till hemmajubel!

Blir det en tuff öppning i det här loppet, så gynnas bland annat hästarna 2 Opal Hall, 5 Monemill och 9 Evert’s Party Sock. Monemill (11 %) var bra som fyra på V75 senast, och det är en av mina luringar i omgången.

En annan luring är 11 Don’t Blink Twice (9 %) i öppna V75-6. Han var grym senast på Umåker, och blir det bara lite tempo på tillställningen så kan han slå till.

***

Angående kvällens tävlingar så tror jag på bra chanser för 12 Bella Hammering (V65-5) och 6 Stay The Knight (V65-6). Jag tycker det är två sunda spikar. Väljer man att gardera i V65-avslutningen så måste man ta med 3 Love Force, och garderar man V65-5 så streckar man bland annat 3 Donna Sarina (16 %).

V65-1 är ett lopp där många har tveksam eller svårbedömd form. Den häst som har bästa formen här är nog Christian Månssons 7 Maximal Value, och han borde vara favorit trots läget.

11 Split The Bill i V65-2 kan bli svårstoppad trots bakspåret om han är som näst senast. Senast fick han inget fäste.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *