Smälta intrycken

Vilken urladdning det blev – Elitloppshelgen 2011. Luften går i vanlig ordning ur en efteråt, och i måndags kändes det verkligen som man varit på en stor fest. Trots att jag i år såg Elitloppet framför tv:n och datorn.

Av den anledningen har det varit glest med blogginlägg de senaste dagarna. Man behöver liksom smälta alla intryck innan man börjar knappa på tangentbordet. Åtminstone är det så för mig. 

Här kommer en lista över några sportsliga höjdare från helgen:

1. Local Conchs uppvisning när han tog hem försök och final av Sweden Cup. En del snackar om att det är självklart att han hade vunnit Elitloppet om han fått en inbjudan. Jag tror inte att det är någon självklarhet. Men med i Elitloppet skulle han givetvis ha varit, och visst hade han kunnat vara långt framme.

2. Elitloppet i sin helhet, med försök och finaler. Det blev en riktigt spännande och dramatisk upplaga i år.

3. Trinite des Vals – den franska märren svarade för en makalös avslutning, när hon vann fyraåringseliten för ston. 

4. Mathilde Tröjborg lekte hem Stoeliten från ledningen, och visade att fjolårets Mathilde är tllbaka. Om hon är så här bra nu, och enligt Flemming inte är på topp ännu. Hur bra kommer hon då att vara, med ett par lopp till i kroppen?

6. Chimall T.T. imponerade och var överlägsen i silverfinalen.  Grym!

7. Yellow Eden var jättebra när han trots en resa utvändigt ledaren avgjorde i Harper Hanovers lopp. 

Rapide Lebel, Rakas, Yarrah Boko och Brioni svarade ju också för topprestationer, men dom ingår under punkt 2 – Elitloppet.

**

Tycker att Solvalla ska ha en eloge för ett strålande arrangemang.

TV-sändningen på söndagen förtjänar också beröm. Den hade för övrigt riktigt bra tittarsiffror i år. 

Skönt också att det inte strulade med ATG-Live den här gången. Då hade det nog blivit ramaskri bland spelarna, och diverse krismöten i Hästsportens Hus.

**

Det blev tyvärr inga framgångar för Umeåsonen Torbjörn Boströms hästar Reven d’Amour och Caballion. Den sistnämnde trodde jag mycket på i Harpers, men galopperade direkt.

Umeåägde Year In Review blev påkörd av Paul Macdonnel bakom Define The World i försöket. Det såg riktigt otäckt ut, men tydligen ska allting vara okej med hästen.

**

Nu blickar jag fram emot Copenhagen Cup där Viola Silas ryker ihop med ett gäng andra topphästar, bland annat Lutfi Kolgjinis Joke Face.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *