Streckvärt i sista stund

I skrivande stund befinner jag mig på Umåker inför kvällens V65-tävlingar. Har sneglat lite på streckfördelningen och tänkte berätta om några hästar som jag tycker är spelvärda, och som kan rensa hyggligt/bra.

 

V65-1: 4 Brittania (21 %) – Är bättre än raden, och ska inte nonchaleras från ett fint läge.

V65-2: 2 Sweepys Well (14 %) – Var bra vid segern i årsdebuten. Fint läge.

V65-3: 3 Monemill (13 %) – Bra spetschans, gillar ledningen och går hela vägen in i mål.

V65-5: 6 On The Wall (14 %) – V75-härdad. Fungerade jättebra med ”racerbalans” senast, och det blir barfota runt om och helstängt huvudlag igen.

V65-6: 7 Maximal Value (16 %) – Startsnabb, kan få överta? Full form. Gillar distansen.

**

Christian Månsson tränare till Maximal Value (V65-6/VF Sprintern) andas stor optimism inför loppet, och tror på bra chans till spets och slut. Såhär sa Månsson i en intervju om hästens senaste insatser:

”Första gången kom han bort i ett taktiklopp. Andra gången krokade han ihop och galopperade. Nu senast fick han stryk av Flicka Rigas som var ruskigt bra för dagen.”

Han meddelade samtidigt att hästen har toppform för dagen.

**

Paul November i samma lopp har undertecknad haft en växande skrällfeeling för under dagen. För tillfället är han bara streckad på 10 %.

Senast gjorde han första starten efter sin gaffelbandsskada och lång skadefrånvaro i ett Bygdetravlopp. Där hämtade han in 40 meters tillägg och avgjorde mot hästar som tjänat närmare en miljon. Han var förklarligt nog lite stum till slut, men borde gått framåt rejält med det loppet i kroppen.

Vid överpace kanske han kan komma in i matchen.

**

Lycka till med liret!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *