Tre gånger

Till dagens VF skrev jag en krönika om V75 på Skelleftetravet. Sitter och läser den här på morgonen, och upptäcker att man klippt i texten, antagligen på grund av att den blivit några ord för lång. Men utan de ord som man tagit bort, så blir intrycket ett helt annat än vad som var avsikten.

Undertecknad gav Skelleftetravet kritik för hur man behandlade pressen i publikinsläppet. Såhär löd ursprungstexten:

”Något som Skelleftetravet bör se över till nästa år, är hur man bemöter pressen vid publikinsläppet. Undertecknad serverades följande kommentar i entrén: ”Det är många som försöker med att dom är press”. En kollega var rejält uppretad. Han fick uppvisa sin pressidentitet tre gånger innan han släpptes in för att göra sitt jobb.”

I dagens tidning kan man läsa:

”Något som Skelleftetravet bör se över till nästa år, är hur man bemöter pressen vid publikinsläppet. Undertecknad serverades följande kommentar i entrén: ”Det är många som försöker med att dom är press”. En kollega var rejält uppretad. Han fick uppvisa sin pressidentitet.”

I de rader som hamnade i tryck, låter det som att jag och min kollega är jätteupprörda och förvånade över att vi måste uppvisa vår presslegitimation. Det är vi naturligtvis inte. Men det är rätt lustigt att se vilken skillnad några uteblivna ord kan göra.

Här kan du läsa krönikan i sin helhet:

Krönika

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *