Ny barfotadans för Save The Earth

Två gånger har hon tävlat utan skor. Båda gångerna har hon vunnit. I lördagens V75 väntar ny barfotadans för Save The Earth, som dessutom har lottats till ett perfekt utgångläge.

Solvallas Per Lennartsson åker till V75-tävlingarna på Färjestadstravet i Karlstad med tre intressanta hästar. Först ut är fyraåriga stoet Save The Earth (V75-1).
– Hon var med i ett uttagningslopp till Breeders´ Crown sist och kom aldrig till riktigt i loppet. Det var väl ingen bra formindikation men jag tror att det är ganska bra med henne, säger Lennartsson.
Senast tävlade Save The Earth med skor på hovarna. Skor som den här gången lämnas i stallet.
– Hon ska gå barfota runt om. Det har hon ju bara gjort två gånger och vunnit bägge de loppen så det kan väl vara positivt, säger Lennartsson som trots perfekta förutsättningar är en försiktig general när det kommer till att värdera hästens segerchans.
– Jag tror inte att hon är häst nog att gå i ledningen under press och vinna det här loppet utan min tanke är att köra ordentligt från början och hitta en bra rygg att släppa till, för att sedan hänga med och ta så mycket av kakan som vi får.

Elitloppshäst i guld
Två lopp senare, i gulddivisionen, selar Lennartsson ut Year In Review. Hästen, som var med i Elitloppet i maj, har skyhög kapacitet men han visade ingen vidare form i sitt senaste framträdande.
– Han kändes lite loj tyckte jag. Det var inte samma glöd i honom som det har varit i starterna innan. Men han känns bra i jobben hemma och skulle han vara lika bra som i somras då han bland annat var trea i Östersunds Stora Pris skulle jag vara väldigt optimistisk. Men jag tror som sagt inte att formen är lika bra just nu. Vi får se hur han går den här gången men jag har ingen känsla att han vinner av egen kraft utan då måste allting klaffa.

”Riktigt, riktigt fin i träningen”
Fyraåriga Famous Fayline inledde karriären storartat med fem raka segrar hos Håkan K Persson. Sedan har hästen varit hos både Stig H Johansson och Åke Svanstedt. I år har det blivit två triumfer på nio starter. Nu gör han debut i Lennartssons regi.
– Det är en väldigt trevlig häst och han känns fin i jobben. Jag har ju kört honom en gång tidigare åt Åke och då gjorde han ett skapligt lopp. Men det är svårt att sätta in honom i det här gänget. Framför allt när han inte har gjort något lopp på två månader och kan ha lite diffus form. Men han känns riktigt, riktigt fin i träningen så han kommer att göra ett bra lopp. Om det sedan räcker till vinst, det kanske är tveksamt.

Två lånestyrningar
Utöver sina egna hästar har Lennartsson två uppsittningar inom V75-spelet. I den andra avdelningen svingar han sig upp bakom Stefan Melanders So Here I Am, som han senast körde till en andraplats i Breeders´ Crown-finalen för fyraåriga ston.
– Hon fick ett fint lopp och hade lite krafter kvar över mållinjen. Så formen är bra. Men
det är tufft att vinna från dubbla tillägg. Det är några riktigt duktiga ston som står 40 meter före, så även om hon har varit med och härdats i tuffa gäng känns det lite långsökt att hon ska vinna.
Om utgångsläget är dåligt med So Here I Am så är spår tre med Åke Svanstedt-tränade Wood Laday i V75-avslutningen desto bättre. Men senast galopperade hästen i Lennartssons händer.
– Han hade en huvudstång på sig som han inte trivdes med. Jag försökte styra ner honom i banan men han ville inte det riktigt och till slut ledsnade han och galopperade. Han kändes väldigt fin och laddad för dagen annars så jag tror inte att det är någon fara med formen. Sedan vet jag inte riktigt hur upplägget blir den här gången utan vi får hänga med runt och se vad som händer.
KANAL 75

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *