Inför V75 Färjestad

Miljonutdelning på V75 senast, trots en inte alltför knepig rad. Veckans V75-omgång på Färjestadtravet är på förhand öppen och spelvänlig, och det ser ut att kunna bli bra pengar för sjuan igen.

Lycka till med liret!

**

V75-1
Klass I, 1640 Auto:  Toppchans för Mr Picolit. Spikas.

7 Mr Picolit såg lysande ut senast vid spetssegern i debuten för Svanstedt. Och en så bra häst som One Too Many kunde aldrig hota. Han står billigt inne i loppet, och det är bra vinstchans oavsett resa om han är lika vass den här gången.

3 Hamras One More har matchats mot kulltopparna, har fin form för dagen och gillar förutsättningarna. Han är blixtrande snabb ut och det låter som att man vill köra i ledningen.

1 Save The Earth är formstark, gillar distansen och har hög träffprocent. Senast kom hon bort i ett Breeder’s Crown-lopp, glöm. Från det här läget kan det bli en fin resa, möjligen rygg ledaren.

10 Aristocat Boko kom snett på det senast, och var aldrig med i matchen. Nu är det tufft emot, men med tempo på loppet kan det bli en framskjuten placering.

4 Il Leone har startat sporadiskt på slutet, men nu har han ett lopp i kroppen. Läge och distans är passande. Hoppas på tempo.

12 Friction har ett iskallt läge, och behöver tur härifrån. Men han är mycket bättre än raden, och satt fast med en hel del sparat senast.

Spetsstriden: 3 Hamras One More är spetsfavorit.

 

V75-2
Stolopp, 2140 Volt: Det brukar kunna bli överraskningar i stoloppen, men fyra-fem streck borde räcka långt här.

3 Nirvana Grif har tänt till med barfotabalans på slutet, har ett bra läge och är snabb ut. Senast höll hon starkt som tvåa från dödens. 

12 Operett Ribb vann på bra sätt direkt efter fyra månaders vila senast. Hon tar sig en galopp då och då, men går hon felfritt kan hon vara med där framme till slut. Trivs på Färjestad.

1 Denco’s Queenkilab har utvecklats rejält de senaste månaderna. Hon är inte helt att lita på men har stabiliserats, och från det här läget är det bra spetschans. Sköter hon sig, så kan hon spetsa och leda länge.

6 For My Life var riktigt bra vid segern senast, och är nu tillbaka i regi Lähdekorpi, som låter uppåt. Kan öppna.

15 Conrads Linsan har ett tufft läge och har inte startat på ett tag, men hästen tränar bra och har hög kapacitet. Klaffar det, kan hon vara med i striden.

8 Kite Face har bra form och en bra startrygg. Senast fick hon för långt fram, men spurtade godkänt som femma i skymundan. Kan bli farlig med fritt.

14 So Here I Am är speedig och tillhör årgångstoppen. Senast hängde hon med bra som tvåa bakom Nettan Palema. Hon har många att runda, men med rätt resa är hon inte helt borta.

Spetsstriden: 1 Denco’s Queenkilab, 3 Nirvana Grif och 6 For My Life för upp. Fördel den förstnämnda.

 

V75-3
Guld, 2140 Auto: Ovanligt öppet i guld. Spetsstriden kan avgöra mycket.

7 Global Investment riskerar att få en tung resa, men löser det sig så blir han farlig. Han gör väldigt sällan ett dåligt lopp, går från alla positioner och avslutade starkt som trea senast.

5 Oracle är inte att lita på, och det har blivit galopp i de två senaste starterna. Men han var rejäl vid segern i extremsprinten för tre starter sedan, och kan sticka till ledningen om han sköter sig. I så fall är mycket vunnet.

8 G.H.Nemo var jättefin vid spetssegern i guld senast, och har vuxit in i högsta klassen på ett mycket bra sätt. Läget är lurigt, men han är explosiv och skulle Oracle göra bort sig, så kan det vara han som sitter i ledningen istället.

4 Year In Review har lite tveksam form, men bra läge och skyhög kapacitet. Skulle han visa sitt rätta jag, så kan han sänka allt. Senast var det dock inte det rätta trycket i avslutningen.

11 Quarcio du Chene är en häst som duger i elitsammanhang när allt stämmer, men han agerar ojämnt och är svår att räkna på. Senast galopperade han med krafter kvar i comebacken. Jobbigt läge. 

Spetsstriden: En felfri 5 Oracle sitter tidigt i ledningen. Annars 8 G.H.Nemo.

 

V75-4
Klass II, 2140 Volt: Ett öppet klass II-försök.

9 Global Mazerine är inte heller helt stabil, men aktionen har fungerat bättre på slutet, han är stark och har hög kapacitet för klassen. Sköter han sig så är ett offensivt upplägg att vänta, och han kan krossa allt. Senast pressade han ledaren mör, och höll undan till knapp seger.

5 Manalapan är inte att lita på och läget är inte optimalt, men går han iväg så är han med i striden. I de två senaste starterna har han tävlat med helstängt huvudlag, och då har han hittat stilen och varit riktigt bra. Senast vann han säkert utan att pressas.

10 Pampas S.I.R. möter tuffare motstånd från ett svårt läge den här gången, men vann väldigt enkelt senast efter en mäktig svepning. Med tempo på loppet kliver han in i handlingen.

1 Figaro Sånna är stark och har fin inställning. Han har härdats i tuffa gäng, och löser det sig från innerspåret så kan han slåss om segern. Senast vann han enkelt från dödens.

3 J.L.’s Buv har gått bra i V75 på sistone, och hade krafter kvar som trea senast. Han står perfekt inne i loppet och är snabb ut.

2 Guardian Rose tröttnade efter en dödensresa i tufft tempo senast, och var ursäktad. Dessförinnan tog han två raka segrar i lunchlopp. Motståndet är hårdare nu, men med rätt resa är han inte borta.

Spetsstriden: Svårbedömt, men 2 Guardian Rose, 3 J.L.’s Buv och 6 Pearsall Amount gör nog upp. Fördel springspåret?

 

V75-5
Kallblod, 2140 Volt: Ett vidöppet kallblodslopp. Snåla inte med strecken!

6 Prins Tabac har aldrig varit bättre, och från springspåret bär det iväg till ledningen. Senast tog han en överlägsen spetsseger, och trots att det är tuffare emot nu, så leder han länge. Hela vägen?

9 Ares R.B. är speedig och har toppform. Två raka segrar har det blivit på slutet. Senast avslutade han bra efter en perfekt resa. Långt framme. 

15 Höstbo Fredrik har ett tufft läge med dubbla tillägg, men får han lite draghjälp så kan han bli tuff att stå emot över upploppet. Senast sköt han till bra som femma efter en invändig resa. Van möta värre.

14 Lix Mollyn står 20 meter sämre till mot Höstbo Fredrik den här gången, men räknas ändå tidigt. Senast gick han bra efter galopp, och det var inte tomt i mål. Mycket bättre än raden.

7 Faksblixten var rejäl vid segern näst senast. Senast var han godkänd som trea, men chanslös mot Ares R.B. Nu förstärks han med Ulf Ohlsson i vagnen. 

1 Raggmunken är kapabel. Senast höll han bra som trea efter en tung resa. Härifrån kan han få rygg på ledande Prins Tabac.

11 Penning är i gott slag, och har mött värre hästar vid sina tidigare V75-framträdanden. Klaffar det, så kan han dyka upp där framme.

13 Jenny R.G. har bra kapacitet och står fint inne i loppet. Med rätt resa är hon inte borta. Senast var hon dock inte som bäst.

Spetsstriden: 6 Prins Tabac sitter tidigt i ledningen.  

 

V75-6
Brons, 1640 Auto: Nantucket segerstrider trots läget, men ta med några till.

11 Nantucket var nedsatt av en infektion näst senast. Senast stressade han upp sig av en omstart och galopperade in i första sväng. Han fick dock en genomkörare efter galoppen, och bör ha gått framåt formmässigt. Han är van vid, och har vunnit från svåra lägen på V75 tidigare. Utan strul på vägen så blir han svårstoppad. Hultman uppåt.

1 Next to None Sib är snabb ut och gillar den korta distansen. Senast var han godkänd efter galopp. Gången innan var han bra som tvåa från ledningen. Leder länge. 

2 Head Line har varit struken inför den här starten, men har imponerat vid segrarna dessförinnan. Han är snabb ut, läget är perfekt och han brukar gå bra efter vila. Ny i klassen.

7 Utility Bus har matchats i tuffa årgångslopp, och fått tunga resor. Han är bättre än raden, och löser det sig från sjundespåret så kan det gå vägen. Enklare emot. Vid överpace.

8 Sacha du Varlet har ett knepigt läge, men fina fartresurser och vann på ett övertygande sätt senast efter en fin resa. Klaffar det, så kan han slå till.

5 Niagara F.H. var fin vid segern i V75-finalen näst senast. Senast avslutade han bra som femma efter en kortare paus. Ny i klassen. Inte borta.

Spetsstriden: 1 Next to None Sib är spetsfavorit.

 

V75-7
Silver, 2640 Volt: Gossip’s Winner och Orlando Croft höjer sig. Vi tar ställning för Svanstedts häst och spikar.

9 Gossip’s Winner imponerade stort senast, när han vann från ledningen på svenskt rekord. De flesta av hästens segrar är tagna från spets, men det här är en riktig hårding som klarar distansen utan problem, och som segerstrider oavsett position.

7 Orlando Croft är också riktigt rejäl, och får han överta ledningen så kan han bli svårfångad. Han var dock inte som bäst från ledningen senast, men har svarat för starka insatser dessförinnan. 

6 Askö Toy är snabb ut, och kanske spetsar och släpper till Orlando Croft. Gör hon det, så kan hon bli farlig till slut. Senast avgjorde hon på bra sätt. Pausat kort.

10 Wiss Pen vinner inte så ofta, och var inte lika bra senast som gångerna innan. Men han är vass med rätt resa och gillar distansen.

3 Wood Laday har ett fint läge, och står bra inne på pengarna. Näst senast blev det galopp, men dessförinnan har han visat bra form. Spurtstark.

8 Dream Director behöver tur från det här läget. Han var riktigt bra vid segern senast, där han vann trots en tuff öppning. Kommer han bara till, så kan han vara långt framme igen.

Spetsstriden: 1 Fly High Kemp spetsar initialt, men 7 Orlando Croft får nog överta.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *