Inför V75 Jägersro

Som väntat blev det riktigt bra utdelning på V75 senast, miljonutdelning till och med. I helgen avgörs V75 på Jägersro, och trots att omgången bjuder på två starka favoriter  i form av O’grady (V75-1) och Torgil (V75-5), så är några av loppen öppna och spelvänliga. Det kan med andra ord skrälla till och bli bra utdelning ändå.

/Lycka till!

**

V75-1
Silver, 2140 Auto:  Toppchans för O’grady. Spikas.

7 O’Grady är en blivande storstjärna. Han är snabb ut, och det troliga är att han kommer att få överta ledningen från Lass Inspiration. I spets är han hästen att slå, men han blir svårstoppad oavsett position. I de två senaste starterna har han varit jättebra i tuffa gäng.

3 Kaffir Face kan mycket och har ett bra läge. Näst senast spurtade han vasst som fyra i BC-kval. Senast avslutade han godkänt som fyra i finalen. Favorithot.

1 Covington Ås har visat bra form i tre starter efter kortare uppehåll. De två senaste starterna har han gått i dödens i silverdivisionen och hållit riktigt bra. Löser det sig från innerspåret, så kan han vara långt framme.

4 Lass Inspiration är väldigt startsnabb och kan få en fin resa. Nu har han ett lopp i kroppen.

8 Harry Haythrow går upp i klass och har ett knepigt läge, men får han sin smygresa så kan det bli en framskjuten placering. Senast var han nära att hinna dit efter en vass avslutning.

12 New Line är också ny i klassen och läget är trist, men formen är i alla fall på topp. Behöver tur.

Spetsstriden: 4 Lass Inspiration spetsar, men släpper till en felfri 7 O’grady.

 

 V75-2
Klass II, 2640 Volt: Veckans klass II-försök är öppet.

1 Ouch kommer från två raka spetssegrar. Han är startsnabb, har ett bra läge och  är spetsaktuell igen. Senast vann han enkelt i lite småtrög stil.

2 Homer Kemp är kapabel och har gått bra i sina tre första starter för Åke Svanstedt. Det är galopprisk från andraspåret, men går han felfritt så kan bli svår att stå emot. Senast vann han enkelt med krafter kvar.  

7 Elmer Gold har fina fartresurser, men får inte alltid travet att stämma. Senast fungerade det inte alls. Fungerar han på lördag, så är han med där framme. Kan öppna.

6 Stark Lavec har bra kapacitet och har fått två lopp i kroppen nu. Senast höll han godkänt som trea. Med i spetsstriden. 

12 Fille Jubb är inte helt att lita på, men har verkligen hittat stilen i höst och svarat för flera fina insatser. Senast avgjorde han på ett snyggt sätt. Stark och distansgynnad.

3 Yankee Flair har fin form och bra läge. Senast höll han bra som fyra. Snabb ut.

Spetsstriden:  Svårbedömt. 1 Ouch i kraft av innerspåret?

 

 V75-3
Guld, 2140 Auto: 1 Maharajah har läget emot sig. Motståndet borde han inte ha några problem med, även om 4 Local Conch kan mycket i sina ljusa stunder.

1 Maharajah har svikit som V75-favorit tre gånger i rad, men gick med bra tryck och spänst över mål senast. Denna gång har han lottats till ett för honom icke gynnsamt läge. Han lär backas loss och hamna sist igen, för att sedan köras offensivt. Det är inte lätt att runda hela gulddivisionsfält, men det som talar till hans fördel att motståndet är lättare än senast, och att formen bör vara ännu snäppet vassare.

4 Local Conch kan mycket i sina ljusa stunder, och kommer från tre raka segrar. (De två Åbysegrarna har varit knappa spetssegrar.) Här får han överta ledningen från spetsande stallkamraten Totti T.Dream, och då kan han bli svårfångad.

7 Classic Grand Cru har hygglig form och har gått i mål med sparade krafter i de två senaste starterna. Bäst med ryggresa.

10 Copper Beech tävlar aningen ojämnt, men spurtar ned många om han har en bra dag. Senast såg han klar ut i sista sväng, men gav sig enkelt.

Spetsstriden: 5 Totti T.Dream spetsar initialt, men släpper till stallkamraten 4 Local Conch.

 

V75-4
2-åringar, 2140 Auto: Mycket hög klass på Svensk Uppfödningslöpning. Tre-fyra hästar höjer sig.

4 Fascination har gjort nästan allting rätt, men var inte som bäst näst senast. Senast imponerade hon dock storligen, och stack undan till en överlägsen seger. Ändå var det inte helt slutsålt i mål. Hon gick barfota runt om för första gången, och hon ska tävla utan skor även på lördag.Hon går både i ledningen och bakifrån, och ska ses med bra chans. 

2 Quid Pro Quo var rejäl och visade finfin inställning när han med liten marginal plockade ned Molle C.D. från dödens senast, och vann på 15,9/2140 auto. Läget är bra och han kan utmana favoriten.

Speedige 3 Dreams Take Time är även han given i segerstriden. Den enda gången han  inte vann satt han fast med sparade krafter. Senast joggade han bara undan från ledningen.

5 Molle C.D. kämpade tappert från ledningen senast, men kunde inte stå emot Quid Pro Quo till slut. Aktionen var dock inte som bäst för dagen. Scarlet Knight-sonen är snabb ut, och kan leda länge.

6 Global Offshore har hög träffprocent och fin form. Senast höll han till kort före mål. Inte helt borta.

Spetsstriden:  5 Molle C.D. är spetsfavorit. 4 Fascination kan också öppna.

 

V75-5
Klass I, 2140 Auto: Toppchans för 3 Torgil som möter betydligt enklare motstånd än vad han är van vid. Spik.

3 Torgil har härdats i tuffa årgångslopp. Han har dock inte haft det rätta flytet med sig, och har alldeles för lite pengar på sig i förhållande till sin kapacitet. Nu är motståndet betydligt enklare än vad han är van vid. Dessutom är han startsnabb och har bra spetschans. Sköter han sig så blir han mycket svårslagen.

1 Admiral Sea har varit jättefin vid de två raka segrarna på slutet, har ett perfekt läge och är snabb ut. Det är dock tveksamt om Takter vill och/eller kan svara ut Torgil. Senast stack han undan i ledningen och vann enkelt. Värst emot. 

8 Danne Fame har ett trist läge, men har toppform för dagen och står perfekt inne i loppet. Löser det sig, så kan han ta en framskjuten placering.

10 Ourselves gör alltid sitt i loppen och formen är bra. Senast avslutade han fint som fyra från ett svårt läge. Bra startrygg.

6 Once in a While höll farten bra från dödens senast, och har varit bra även innan. Vid favoritfall kan han komma in i matchen.

4 Credit Coger är V75-härdad och spurtade bra som fyra i Klass II-finalen senast. Han går upp i klass nu och står lite hårt inne, men kan vara långt framme från ett fint läge.

Spetsstriden:  1 Admiral Sea är snabb ut, men en felfri 3 Torgil sitter tidigt i ledningen.

 

V75-6
Stoeliten, 1640 Auto:  De två bästa har lite svårbedömd form, så det behöver inte vara fel att ta med några till. 

5 Mathilde Tröjborg  är fantastiskt bra i normal standard, men hon var inte som bäst senast. Flemming Jensen menar att det berodde på att Mathilde blev hovöm, och hon kommer därför att tävla med skor den här gången. Det är långt ifrån optimalt, och tränaren ligger lågt i förhandssnacket. I normal författning så har den danska toppmärren en bra chans. Hon har ju även ett bättre läge än sina tuffaste konkurrenter.

9 Royale de Crepon är en formmässigt svårbedömd fransyska, som dock har hög kapacitet och är härdad i tuffa sällskap i Frankrike. Är formen bara någorlunda, så kan hon bli tuff att stå emot över upploppet. Bra startrygg.

10 Merger Blue Chip har fin form för dagen. Senast avslutade hon starkt som tvåa, och var inte långt ifrån segern. Med tempo på loppet kan hon kliva in i handlingen.

2 Annicka borde ha hållit bättre från ledningen senast, men är bäst med en ryggresa. Nu lutar det åt spets och släpp, och med fritt spelrum inne på upploppet så kan hon bli giftig. Takter upp.

1 K.L.M.Prelong återkommer efter tre månaders vila, därmed är formen svårbedömd. Kapacitetsmässigt räcker hon dock långt och läget är perfekt.

Spetsstriden: 2 Annicka spetsar, men släpper till 8 Staro Divine.

 

V75-7
Brons, 2140 Volt: Ett öppet bronsförsök. Ta med några stycken.

11 No Fear Elkär har varit bra hela hösten, och på slutet har det blivit tre raka tillika övertygande segrar efter rejäla insatser. Trots läget kan den starka sexåringen visa sig vara tuffast till slut.

2 Nanok Djuhm avslutade bra som tvåa senast efter en månads paus. Lopp i kroppen nu. Får fin resa.

6 We Catch Diamond har toppform och slog bra hästar senast. Kommer han till ledningen från springspåret, så blir han svårfångad.

5 Ritano Freight är ny i klassen och inte att lita på, men har bra kapacitet. Vid vinsten senast imponerade han, då han drog i ett stentufft tempo och vann på 14,2/2640 med krafter kvar. Går han felfritt, så slutar han i den främre träffen.

8 Opal Hall är stark och rejäl, och gör bra lopp för det mesta. Läget är lite chansartat, men klaffar det är han inte borta.

7 Big River Supreme har fin form och öppnar bra. Spetsar? Inte helt avsågad.

Spetsstriden: 7 Big River Supreme, 6 Wee Catch Diamond och 3 Il Re Frö gör upp. Fördel 7 Big River Supreme.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *