Inför V75 Örebro

Örebrotravet står som värd för veckans V75-tävlingar. De två sportsliga höjdarna i omgången är den förväntade duellen mellan Maharajah och Quarcio du Chene i guld, samt hingstklassen av det stora tvååringsloppet Svampen (V75-5). Finske Nostromo imponerar, och det blir roligt att se honom mot de svenska tvååringarna.

Lycka till med spelbesluten!

**

V75-1, Stoeliten, 2100 Auto: En ovanligt jämn upplaga av stoeliten. Royale de Crepon kan dock visa sig vara tuffast med loppet i kroppen.

9 Royale de Crepon har hög kapacitet, är härdad i tuffa gäng och nu har hon ett lopp i kroppen i ny regi. Senast fullfölde hon bra som trea efter en tung slutrunda. Startsnabba ryggar.

3 Merger Blue Chip fick en perfekt resa senast, men avgjorde samtidigt på ett bra sätt. Läget är passande. Full form.

5 Target Hoss fick dirigera runt om i ett tunt lopp senast. Nu är moståndet tuffare, men hon är snabb ut och får hon bestämma lite så kan hon bli farlig.

2 Calamara Donna har fin form, ett perfekt läge och är speedig. Med rätt resa sänker hon många till slut. Senast hamnade hon snett på det, men såg fin ut i skymundan.

4 Canaka B.F. möter äldre ston den här gången, men räcker säkert långt direkt. Senast fick hon inte chansen och gick i mål med sparade krafter. Tempogynnad.

10 Annicka kroknade från ledningen senast, men fungerar bäst med ett lopp på rulle, Nu har hon varit ifrån lite, men i normal författning så är hon med där framme.

Spetsstriden: Flera startsnabba, men 5 Target Hoss är den troliga ledaren.

 

V75-2, Klass I, 2100 Auto: Två-tre hästar höjer sig chansmässigt. Skulle årgångsloppshärdade Hamras One More komma till ledningen, så kan skrällen vara ett faktum.

1 Global Manhattan gynnas inte av innerspåret, och formen är något svårbedömd. Kapacitetsmässigt räcker han dock väldigt långt här. Visar han sig från sin ljusa sida, så är han med och gör upp om förstapriset. Senast var han dock inte som bäst.

9 Velten Ovambo har utvecklats en hel del på senare tid, och har varit riktigt bra vid segrarna. Senast var han inte fräsch. Han gick barfota runt om för första gången då, men kördes passivt. Nu är han åtgärdad och tränar bra. Näst senast höll han starkt som tvåa utvändigt om Joker Stursk, och han räds inte ett offensivt upplägg. I striden.

7 Hamras One More vinner sällan, men har gjort flera fina lopp i år och är härdad i tuffa årgångslopp. Han är inte helt att lita på, men är väldigt startsnabb och kan bli svårfångad om ledningen nås.

2 Walk To Remember har toppform, och var nära vinna senast. Han är stark och rejäl och läget är perfekt.

3 Nimbus Hackstable är nära toppformen, och var fullt godkänd som tvåa från svårt läge senast. Han vinner inte så ofta, men har ett bra läge och är inte helt borta.

6 Sven Olof var blek efter paus näst senast, men förbättrad som trea från ledningen senast. Han har bra kapacitet och är snabb ut, men ska nog helst gå bakifrån. Två lopp i kroppen.

Spetsstriden: 6 Sven Olof och 7 Hamras One More är snabba ut. Den sistnämnda kan få överta.

 

V75-3, Guld, 2100 Auto: Maharajah och Quarcio du Chene borde göra upp om detta. Vi tror mest på Maharajah och spikar.

4 Maharajah har fortfarande inte fått vinna efter sitt sommaruppehåll, men ser finare och finare ut, och den här gången fick han ett betydligt bättre läge än senast. När han väl fick fritt på Jägersro, så avslutade han mycket vasst och gick med full spänst över linjen. Här har han bra chans oavsett om han får överta ledningen eller gå i dödens.

6 Quarcio du Chene kan väldigt mycket i sina ljusa stunder, och senast hade han en sådan ljus stund. Han vann efter en mycket rejäl slutrunda i tredjespår. Han har dock blandat och gett i sina prestationer genom karriären. Ibland är han riktigt startsnabb, och det är inte omöjligt att han kan ta sig till ledningen. Värst emot.

9 I Won’t Dance var läcker senast, när han vann från dödens efter tre månaders uppehåll. Motståndet var visserligen klent, men sättet han vann på lovar gott inför den kommande framtiden. Lopp i kroppen. Vid favoritfall.

7 Nahar har varit ifrån ett par månader, men är urstark och gör bra och stabila insatser lopp hela tiden numera. Skulle de mest betrodda komma bort, så kan han överraska, Hamnar?

1 Nick Nock har toppform, och var positiv som trea i gulddebuten senast. Från det här läget kan han spetsa och få en fin resa bakom någon av de mest betrodda. Långt framme.

Spetsstriden: Den som är först framme av 4 Maharajah och 6 Quarcio du Chene får överta.

 

V75-4, Klass II, 2140 Volt: Sköter sig Global Mazerine så kan han bli svårstoppad. Bakom är det öppet.

6 Global Mazerine är inte att lita på, men är stark och rejäl. Senast höll han fullt godkänt som tvåa från dödens, och den här gången är motståndet lite enklare. Sköter han sig så är ett offensivt upplägg att vänta, och det kan bli så att han får överta ledningen.

1 Solöns Rangel har bra form och läge, och den här gången får hon Björn Goop i sulkyn för första gången. Senast höll hon bra som trea från dödens. Spetsar?

11 Figaro Sånna var trög varvet kvar senast. Därefter blev han fast med sparade krafter. Han är flegmatisk men stark, och rundar många under slutvarvet. Tempogynnad.

9 Raging Mack trivs bäst i ledningen, men fungerar även bakifrån. Senast agerade han dock ganska trögt i ryggar, men var ändå godkänd som trea. Örjan upp. Inte borta.

10 Nocturnal har tagit tre raka segrar mot lite enklare motstånd. Han är inte helt att lita på, men sköter han sig så kan han dyka upp där framme. Toppform.

12 Jan Cahoot fick aldrig chansen i V75-debuten senast, men såg fin ut som fastlåst. Han tål att göra en del själv, och löser det sig med tempo och positioner så kan han kliva in i handlingen.

3 Grand Prix Brodde har lite svårt att avgöra, men går jämnt och bra, och ska inte nonchaleras helt från ett fint läge.

Spetsstriden: Svårbedömt, men 1 Solöns Rangel kan vara ledaren.

 

V75-5, Tvååringar, 1609 Auto: Finske tvåårshingsten Nostromo är något utöver det vanliga, och är hästen att slå. Spik.

3 Nostromo är obesegrad efter karriärens hittills fem starter. Han imponerade stort vid segern på Solvalla i oktober, då han var ensam på målfotot trots en hel del strul på vägen. Han såg dessutom okörd ut i mål. Bra chans oavsett resa.

9 Questor är en lovande sort, som varit fin i två raka spetssegrar. Nu är det bakspår, och därifrån fungerar han inte lika bra ännu. Men han har en startsnabb rygg och kan hamna bra till direkt. Under stark utveckling.

7 Dreams Take Time har sett jättefin ut i sina första starter, och ända fram till Uppfödningslöpningen senast, hade han gjort allting rätt. Då blev det galopp i bra slagläge, och det var fina pengar som rök där. Trots spår långt ut på vingen, ska han räknas tidigt.

5 Global Offshore kämpade bra som tvåa i Uppfödningslöpningen senast. Klaffar det, så är han inte helt avsågad. Kan öppna.

10 American Idol stack undan trots en tuff öppning senast, och var jättefin. Läget nu är lite chansartat, men löser det sig så kan han vara långt framme.

Spetsstriden: 2 Lillen Sisu spetsar, men kanske släpper till 3 Nostromo.

 

V75-6, Brons, 1609 auto: En på förhand ganska öppen bronsdivision. Tipset till spurtstarke Famous Fayline som vann på ett bra sätt vid segern näst senast.

7 Famous Fayline har ett knepigt läge, men hittar Lennartsson ner i en vettig position så sänker han många till slut. I regidebuten näst senast, vann han övertygande. Senast avslutade han godkänt bakom tuffa hästar.

1 Nantucket står fint inne i loppet, och har bra vinstchans om det löser sig från innern. Startsnabbheten är osynad, men här är det läge för Örjan att ladda. Lyckas han hålla upp, så kan det bli ledning runt om. Senast stred han berömvärt som tvåa.

4 Wee Catch Diamond vann enkelt från ledningen senast, och formen är på topp. Han är inte lika startsnabb i auto som i volt, men har ju ett bra läge.

6 Cayenne Käbb är snabb ut, har fin form och trivs över den korta distansen. Vid segern senast, avgjorde han på ett bra sätt. Laddas?

9 Calvados Crane missgynnas av läget, då han är ruggigt effektiv i ledningen.Men blir det högt tempo på loppet, så kan han ändå blanda sig i det hela.

12 Mad Image har ett iskallt läge, men formen är på topp och med överpace på loppet kan han runda många. Bra vid vinsterna. Distansen?

Spetsstriden: Ovisst, flera kan öppna. 1 Nantucket?

 

V75-7, Silver, 2100 Auto: Tre hästar höjer sig, men det kan bli överpace och öppna upp för andra.

3 Covington Ås såg riktigt laddad ut som fastlåst senast, och det var nog nyttigt med tanke på de två föregående tuffa loppen som han fått. Från det här läget ser det ut att kunna bli en perfekt resa i draget, och då kan han bli svår att stå emot till slut.

4 Kaffir Face är inte helt pålitlig, men har hög kapacitet. Näst senast fullföljde han starkt som fyra i BC-finalen, och senast gick han mycket bra efter galopp. Sköter han sig, så är han med i striden. Han kan få överta, men räds samtidigt inte en tung resa.

1 Womanizer är en riktigt bra finsk häst, som dock inte har haft det rätta flytet med sig i sina Sverigestarter. I de tre senaste segrarna i hemlandet har han vunnit enkelt, och öppnat kvickt. Nu är motståndet tuffare. Senast var han bara sådär, men över opassande lång distans. Snabb ut.

2 Jasper Lane är startsnabb och får en fin resa från det här läget. Senast fullföljde han bra som tvåa bakom Pitch Command.

7 I Saw You spurtar bra varje gång, och står på tur för att vinna. Senast avslutade han starkt som tvåa. Det är risk för vingel från sjundespåret, men han är rask iväg.

9 Harry Haythrow vinner inte så ofta, men är jämn, säker och härdad på V75. Senast spurtade han bra som trea. Bra startryggar.

6 Alandias Karisma har toppform och är väldigt speedig. Får hon ett lopp på lång väntan är hon alltid giftig.

Spetsstriden: 2 Jasper Lane och 1 Womanizer är snabba ut. Det är även 4 Kaffir Face som kan få överta.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *