Inför V75 Åby

Veckans V75:a avgörs på dubbla open stretch-banan Åby.

Lycka till!

**

V75-1, Stolopp 1640 Auto: Global Midnight möter tuffare motstånd men har bra chans igen.

9 Global Midnight är efter obesegrad efter nio starter, och verkar helt komplett. Senast vann hon övertygande efter två månaders vila, och nu har hon ett lopp i kroppen. Denna gång är motståndet tuffare än senast, men hon ska ses med bra chans till tionde raka.

7 Love You More har kapacitet för att kunna utmana Global Midnight. Senast fick hon det inte att stämma med barfotabalans, men nu blir det skor och då borde hon fungera igen. Hon öppnar bra utan att vara blixtsnabb, och det troliga är att hon forceras till ledningen. Väl där blir hon inte lätt att fånga in.

11 Staro Divine har även hon hög kapacitet, men formen är lite diffus och läget trist. Hon blir lätt het bakom hästar och är bäst när hon får vara med där framme, men klaffar det har hon definitivt kunnande för att blanda sig i segerstriden. Gillar distansen.

6 Ini Lou är ett tyskt nyförvärv hos Björn Goop. Hon är givetvis svårbedömd, men har fått ett lopp i kroppen och har hög träffprocent.

3 M.T.Evita kan öppna, och har bra form och läge. Hon är riktigt bra i sina ljusa stunder, och trots tufft motstånd kan hon lägga beslag på en framskjuten placering.

Spetsstriden: 7 Love You More forceras till täten.

 

V75-2, Klass I 1640 Auto: Öppet.

Startsnabba 4 Ottey Coger kommer med två raka spetssegrar i bagaget, och här vill nog Oscar Nilsson köra i ledningen. Motståndet är lite tuffare den här gången, men hon kan leda runt om. Trivs med Oscar.

3 Hobnob har fin form, är speedig och här spetsar nog Björn Goop för att sedan släppa och nyttja open stretch. Senast avgjorde han säkert via open stretch. Repris här?

9 Celeber Sund har tänt till hos Petri Salmela och har visat toppform på slutet. Nu är det chansartat med bakspår på kort distans, men han har en bra startrygg och kan komma igenom fint. Löser det sig, så kan han bli svår att stå emot. Senast såg han jättefin ut och vann enkelt från ledningen.

11 Global Manhattan är inte helt att lita på, och läget är trist. Men han kan mycket i ljusa stunder, står perfekt inne på pengarna och var klart förbättrad som tvåa senast. Täta starter – positivt? Inte borta.

10 Democrat avgjorde säkert efter en stark slutrunda i ett amatörlopp senast. Här har han bra startryggar, och körs av en kusk med toppform.

5 Stone Life har bra form och läge, och ska inte nonchaleras helt. Gillar distansen. Bäst barfota.

Spetsstriden: 3 Hobnob och 4 Ottey Coger är snabbast, men 3 släpper troligen.

 

V75-3, Guld 2140 Auto: Normalt står det mellan Local Conch och Sebastian K.

10 Local Conch har har tagit fyra raka spetssegrar på slutet, och trots att han inte har ställts på några hårdare prov i de starterna, så är formen i alla fall i riktigt bra för dagen, och då tål han ett offensivt upplägg. Nu lär han få göra grovjobbet, och det kan han mycket väl greja.

2 Sebastian K. har varit borta sedan Åby Stora Pris i september. Därmed är formen aningen svårbedömd, men han uppges träna bra och har en hög lägstanivå. Han har dessutom ett riktigt bra läge, och sitter formen där så är det bra chans. Här kan Ludde välja om han vill spetsa, släppa och försöka avgöra via open stretch eller köra i ledningen.

3 Copper Beech har haft svårt att få till det i år, och har varit feberstruken efter senaste starten. Kapacitetsmässigt räcker han dock långt, och han är snabb ut. Spets? Jorma Kontio i vagnen kanske kan få honom att vakna till den här gången? Senast var han godkänd som femma.

1 Clear Sign har visat uppåtform på slutet. Senast spurtade han vasst som tvåa bakom Quarcio du Chene. Med rätt resa kan det bli en fin placering.

5 Youpie håller på att växa in i klassen allt mer, och kan nog vara långt framme. Senast spurtade han fullt godkänt som trea bakom Amaru Boko.

Spetsstriden: 2 Sebastian K. är spetsfavorit. Körs i ledning eller släpper?

 

V75-4, Klass II 2140 Volt: Lovelock är väldigt lovande och blir svårstoppad.

7 Lovelock har minst rutin i det här klass II-försöket, men är väldigt lovande och blir svårslagen även om motståndet är bra. Senast vann han enkelt direkt efter drygt två månaders uppehåll. Lopp i kroppen nu. Från springspår är han loppets trolige ledare.

10 More Than Enough har gått bra i ganska tuffa sällskap i Danmark på senare tid, och var mycket bra vid segern senast. Trots läget är han ett tidigt streck. Något ojämn.

2 Homer Kemp är inte helt att lita på och galopperade från andraspår i volten näst senast. Sköter han sig, så räcker han långt. Senast var han fullt godkänd som tvåa i ett lunchlopp.

4 Unesco Brodde var duktig vid segern näst senast, och blir intressant med Jorma Kontio i vagnen den här gången. Han är snabb ut och trivs bäst i ledningen, men från fjärdespåret kan det bli svårt att ta sig dit. Fin sort.

1 Stensro Macho återkom efter uppehåll senast, och höll då bra som fyra efter en tung slutrunda. Nu har han ett lopp i kroppen och ett perfekt läge.

3 Staro Ewing är startsnabb och trivs också bäst i ledningen. Han gör bra lopp hela tiden, och senast var han nära att vinna trots att han inte trivdes med underlaget. Tuffare emot nu.

Spetsstriden: 7 Lovelock är spetsfavorit.

 

V75-5, Sto-/lärlingslopp 2140 Volt: Öppet.

6 Svetlana Bob var nära att vinna senast, trots att hon inte var kurant för dagen. Den här gången är det tuffare emot, men hon är snabb ut och kan spåra länge i ett öppet lopp. Hela vägen?

1 Caribou har varit bra i tre starter för Fredrik Persson. Senast höll hon klart bra som trea efter en tuff öppning. Kan öppna. Spets? Open stretch gynnad.

2 G.H.Lex Lee var klart förbättrad och slog bra hästar vid spetssegern senast. Kan duga med klaff. Bra inne i loppet.

8 Golden Hit har tänt till rejält, och är obesegrad efter tre starter i ny regi. Med rätt resa är hon inte borta.

5 Jolene af Solnäs gjorde bort sig med galopp senast, och nu har hon ett snävt femtespår att tampas med. Sköter hon sig, så är hon formstark nog att kunna vinna.

3 One To One kan öppna och har bra kusk och läge. Hon är lite svår att sätta in, men ska inte nonchaleras. Aktionen senast?

14 Rosie la Marc har många att runda, men kapacitetsmässigt räcker hon långt i det här gänget. Senast avslutade hon godkänt som fyra i ett tufft sällskap.

Spetsstriden: 6 Svetlana Bob, 1 Caribou eller 3 One To One till ledningen. Fördel den förstnämnda?

 

V75-6, Brons 2140 Auto: Freeman T.Porter är inte helt att lita på och läget är tufft. Trots det är det bra chans.

12 Freeman T.Porter är inte helt stabil, och läget är tufft. Men hästen har hög kapacitet och möter betydligt enklare motstånd än han mötte senast, då han galopperade bort en framskjuten placering. Vid segern näst senast, var han riktigt läcker.

8 Beretta Avanti har varit bra i två starter efter långt uppehåll, och trots åttondespåret kan han hamna bra till om Svanstedt kör till direkt. Är han offensiv så kan han få överta ledningen. Två lopp i kroppen.

2 Octopus har svårbedömd form, men bra läge och kapacitet och står fint inne i loppet. Han brukar dessutom gå bra på Åby, och är kvick ut från start. Lopp i kroppen nu.

6 Gigant Slugger är inte helt att lita på, men har fin inställning och är både speedig och startsnabb.

11 Danne Fame är tufft inne i loppet och har ett svårt läge. Men formen är på topp och vid segern senast höll han farten starkt. Hög träffprocent.

1 Goldomaster kan bättre än vad han visat på slutet. Läget är bra och han har varit positiv i jobb nyligen.

Spetsstriden: 2 Octopus och 6 Gigant Slugger gör upp initialt. 8 Baretta Avanti kan få överta.

 

V75-7, Silver 1640 Auto: Öppet. Det kan bli överpace här och bli en överraskning.

1 Isak C.D. är loppets spetsfavorit, men nu när det finns open stretch att tillgå så kanske Daniel Olsson kan tänka sig att släppa om Örjan ställer en allvarlig fråga. Han gillar förutsättningarna, och är ett givet segerbud.

6 Kejser K.D. är en norsk segerstaplare med toppform. Han är allround och går både bakifrån och i ledningen. Han kan dessutom öppna bra, och provar Örjan rejält från start så kan han få överta. Senast vann han säkert från ledningen trots att han låg på lite.

Starke och rejäle 5 Orlando Croft har varit ifrån en månad och är inte gynnad av distansen, men ska ändå räknas tidigt här. Senast var han godkänd som tvåa från ledningen. Väl många andraplatser?

2 Zander har varit borta i ett halvår och är givetvis väldigt svårbedömd, men har fina fartresurser och bra läge. Stallet låter uppåt.

11 Sundbys Gidde hade ingen tur i spårlottningen, men ska ändå inte nonchaleras helt. Senast satt han fast med en hel del sparat, och nu har han ett lopp i kroppen. Gillar distansen.

3 Herr Ratzeputz har pausat två månader, och det är frågetecken för formen. Han kan dock mycket i sina ljusa stunder, och har ett passande läge här. Eventuellt barfota runt om nu.

Spetsstriden: 1 Isak C.D. är spetsfavorit. 6 Kejser C.D. kan få överta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *