Inför V75 Bergsåker

Dan före dopparedan och V75 med jackpot på Bergsåker.

God jul!

**

V75-1, 1640 Auto

3 Hot Pot har ett bra läge, är spurtstark och gynnas om det blir tempo på tillställningen. Han tål även att göra en del själv. Senast var han godkänd som femma.

1 Elles W.Phedo är snabb ut, har toppform, gillar distansen och kan leda loppet hela vägen även om motståndet är tuffare den här gången. Ove A Lindqvist som sitter i sulkyn är en duktig kusk, men han brukar ha svårt att få till det på V75. Får en fullträff nu?

9 Campbell Ås var fin som tvåa i comebacken näst senast. Senast hamnade han snett på det, glöm. Här har han rygg på startsnabba hästar, och kan få en bra resa. Två lopp i kroppen.

Formstarke 4 Livi Destiny kan en del i sina ljusa stunder, har ett fint läge och trivs bra med Örjan i  sulkyn. Han brukar dock ha svårt att göra sig gällande på V75, men det här inte det värsta V75-loppet i historien. Tränaren uppåt.

2 Quassia Lascaux var inte som bäst senast, men har fått ett lopp i kroppen nu och bör vara vassare. Hon är snabb ut och kan kanske snuva 1:an på ledningen.

Spetsstriden: 1 Elles W.Phedo, 2 Quassia Lascaux och 8 Calvados Crane är snabbast ut. Fördel den förstnämnda.

 

V75-2, 2140 Auto: 2 Baron Sundance har fina fartresurser och ett perfekt läge. Bra chans. Spik.

2 Baron Sundance är segervan, har finfina fartresurser för klassen och ett perfekt läge då han inte är så snabb ut. Han har vunnit med krafter kvar varje gång, och är hästen att slå i detta lopp.

9 Breedlove höll starkt som tvåa senast efter en tung slutrunda. Näst senast höll han också bra, och nu har han två lopp i kroppen. Han är stark och rejäl, och Björn Goop i sulkyn känns klart intressant.

10 Walk To Remember höll starkt som tvåa senast, efter en tuff inledning och hård press i täten. Klaffar det kan han vara med där framme.

3 No Way Laday var plusbetonad i debuten för Salmela senast, och har ett bra läge då han är speedig. Varit struken för halsinfektion efteråt. Formen?

4 Incredible Kemp har höjt sig på slutet och tagit tre raka segrar på bra sätt. Nu är motståndet tuffare, men han är bra inne på pengarna och kan öppna snabbt. Spets och släpp?

Spetsstriden: 4 Incredible Kemp är snabbast, men han är bäst med rygglopp. Släpper?

 

V75-3, 1640 Auto

 4 You Bet Hornline har hög kapacitet, och ska ses med bra chans från ett fint läge. Han trivs inte att tävla med brodd, och skulle det krävas så är han missgynnad. Senast vann han pliktskyldigt från ledningen. Snabb ut.

10 I Won´t Dance övertygade när han vann från dödens i comebacken näst senast. Senast var han inte alls lika bra. Den här gången är motståndet enklare och det ser ut att kunna bli en tuff öppning, vilket skulle gynna honom.

7 El Sueco imponerade i tre raka V75-segrar innan han gick till 2,5 månads vila. Sexåringen tränar starkt, är snabb ut och trivs bra på Bergsåker. Distansen är bästa tänkbara. Nedstruken ett hack. Startsnabb. 

5 Excallibur har svarat för två fina insatser i ny regi.  Vid segern senast avslutade han riktigt vasst. Han är oerhört startsnabb, men går kanske allra bäst bakifrån. Taktik?

3 Vesuvio Ås är bättre än raden, och verkar klart på gång för dagen. Senast fick han chansen för sent. Örjan upp nu. Kan öppna. Räknas.

Spetsstriden: Flera startsnabba, men 5 Excallibur är nog allra snabbast vid laddning. Taktik?

 

V75-4, Kallblod, 2140 Volt

4 Rigel Odin var inte som bäst senast, men gången innan vann han på bra sätt på V75. Hästen trivs med Jorma Kontio i vagnen och fungerar bäst när han får smyga med i ryggar. Speedig.

5 Elling är bästa hästen i loppet, men han har svårbedömd form eftersom han varit borta i 1,5 månad. Sitter formen där, så kan han bli svårstoppad.

10 Troll Elden har varit struken efter senaste starten, och träningsförhåålandena har inte varit något vidare. Men nioåringen har hög träffprocent och går inte att räkna bort. 

6 Raske Rutger borde nog ha kunnat bättre från ledningen senast. Gången innan var han klart positiv som tvåa på V75. Lopp i kroppen nu.

1 Stenegårds Odin möter tuffare motstånd den här gången, men formen är på topp och han kan leda länge. Osäker.

7 Rimaggan är inte att lita på, men hon kan en hel del när hon behagar att sköta sig. Hon vinner dessutom ofta på Bergsåker. Nu återkommer hon efter vila.

Spetsstriden: 1 Stenegårds Odin eller 2 Lyckefaks iniatialt, men den som är först fram av 4 Rigel Odin och 5 Elling kan få överta. 

 

V75-5, Stolopp, 1640 Volt: 7 Diamond Sund har bra spets och vinstchans. Spikas.

7 Diamond Sund har övertygat på slutet, och var riktigt bra vid segern senast då hon vann enkelt. Hon öppnar bra från springspåret och är loppets spetsfavorit. Hela vägen?

3 For My Life har toppform och var väldigt rejäl vid segern senast då hon avgjorde från dödens. Nu får hon formstarke Björn Goop i sulkyn. Hon öppnar skapligt och bör få en fin resa.

5 Kite Face blir allt bättre och vann från ledningen på bra sätt senast. Hamnar hon vettigt på det från femtespåret, så kan hon dyka upp där framme.

13 Dance Photo har fått två lopp i kroppen efter lång vila, och kan sänka många med rätt resa. Senast reparerade hon mycket starkt efter galopp.

14 Omelette är härdad i tuffa sällskap, och med lite klaff på vägen så kan hon runda allt. Näst senast avslutade hon starkt ute i spåren. Senast satt hon fast med sparat.

6 Norah Garline har tänt till och varit riktigt bra i två starter i ny regi. Senast vann hon efter en mycket vass avslutning. Öppnar skapligt.

12 Pixel Chic har en tuff uppgift, men är kapabel och var bra som tvåa efter lite vila senast. Lopp i kroppen nu.

Spetsstriden: 7 Diamond Sund är spetsfavorit.

 

V75-6, 1640 Auto 

5 Nero Capar tröttnade över opassande distans senast. Gången innan vann han övertygande från ledningen. Han är ett av de hetaste spetsbuden, och skulle han spetsa och få bestämma en bit, så kan han leda hela vägen. Bra inne.

6 Le Cupole gör bra insatser hela tiden, gillar distansen och är väldigt startsnabb. Senast avgjorde han med liten marginal efter en fin resa. Räknas tidigt.

11 Notre Crown var rejäl vid segern näst senast. Senast fick han för långt fram, men avslutade bra som femma. Blir det tempo på loppet så kliver han in i handlingen.

10 More Feeling har bara en seger på 20 starter i år,  men har fin form för dagen och får hon spara speeden så kan hon bli farlig. Örjan upp.

7 Conrads Fredrik är lite trög och riskerar att hamna på vingel, men har toppform och bra  inställning. Klaffar det, så kan han dyka upp i segerstriden.

2 Chuck Liddell såg fin ut i comebacken i november, men är svårbedömd då han varit struken två gånger efter den starten. Kapaciteten, läget och distansen är bra. På det är han ett skrällbud.

9 Axelite har tänt till i amatörregi, och var fin vid segern näst senast. Senast tror man att han blev hovöm, så nu blir det skor och det är ett minus.

Spetsstriden: 2 Chuck Liddell och 6 Le Cupole är snabba ut, men tror mest på 5 Nero Capar i täten.

 

V75-7, Treåringar, 2140 Volt: Väldigt öppet på förhand.

3 Staro Fantastic har inlett karriären lovande, har ett bra läge och kan öppna. Den här gången har han en tuffare uppgift, men är ett givet segerbud. Senast vann han säkert från ledningen.

9 Magnificent Match har hittat stilen på slutet, och varit klart bra i sina två senaste starter. Öppnar hyggligt. Senast gick han undan till säker seger från ledningen, och med krafter kvar. 

8 Chip Dealer agerar aningen ojämnt, men har bra kapacitet och fin träffprocent. Han är speedig och med rätt resa sänker han många. Snabb ut. Vid segern senast avslutade han vasst från ett svårt läge.

1 Par Express höll fullt godkänt som trea i Sverige-debuten senast, och har säkert gått framåt med det loppet i kroppen. Kan leda länge.

7 Hoboken har gjort bra ifrån sig i de  två senaste starterna. Han bör greja spåret, och kan öppna bra. Klaffar det, så kan han vara långt framme.

5 Brightman är en fin häst som varit riktigt bra vid segrarna. Formen är lite svårbedömd då han varit ifrån en månad efter senaste starten. Inte borta.

12 Uruguay de Daline är Robert Berghs val av tre hästar i loppet. Det är en stark och maffig typ, som kan komma in i matchen vid överpace. Senast höll han fullt godkänt som trea från dödens, men aktionen fungerade inte riktigt.

Spetsstriden: 1 Par Express är spetsfavorit.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *