Inför V75 Vermo

Veckans V75-omgång går av stapeln på Vermo i Finland.

Lycka till!

**

V75-1, 1609 Auto: V75-inledningen är öppen.

4 Celeber Sund har tänt till i ny regi, kan öppna och har ett bra läge. Senast fick han inte tag i ledande Ottey Coger från dödens, men fullföljde ändå fullt godkänt.

6 Dont’t Blink Twice har varit borta länge, men har fina fartresurser och gick bra i silverdivisionen i maj. Enklare emot nu. Akseli Lahtinen uppåt.

2 El Mistress Eeva har fin inställning, ett bra läge och är kvick ut. Senast avgjorde hon till knapp seger från utvändigt ledaren.

8 Lord Mirabelle gör debut i ny regi. Han har borta i drygt två månader och formen är svårbedömd, men är kapabel och väldigt startsnabb. Laddas.

1 Lotus Elan är snabb ut, har bra form och trivs på distansen. Senast fick han för långt fram, men visade han att formen håller i sig. 

3 Ego Sånna är V75-härdad och gynnas av ett förmodat tufft tempo på loppet. Trivs med Björn. Bra spurt som femma senast.

9 Zeuxis Hornline höll starkt som tvåa senast, och var nära att vinna. Bra startryggar. Distansen?

Spetsstriden: 1 Lotus Elan är spetsfavorit, men flera kan öppna. Motbud i spetsstriden: 2 El Mistress Eeva, 8 Lord Mirabelle och 4 Celeber Sund.

 

V75-2, 2600 Auto: En kvartett höjer sig. Vi tror mest på 3 Mr Exquisite.

3 Mr Exquisite är en fin och rejäl travare med toppform, som har imponerat i två raka V75-segrar på slutet. Nu är det distansdebut, men det borde inte innebära några problem.

5 Super Frido är en segervan och startsnabb herre som aldrig har förlorat från ledningen. Får han bestämma lite, så kan han bli svårfångad. Senast såg han fin ut och vann enkelt från spets.

Läckre 10 Anthony har hög träffprocent och har imponerat vid decembersegrarna. Senast höll han starkt som tvåa, och var inte långt ifrån segern trots en tuff löpning. I striden. 

6 Rydens Hope avslutade starkt vid segern senast, och gick med bra tryck över mål. Två lopp i kroppen. Kan öppna. Långt framme.

11 Armani Trot såg formstark ut som fastlåst med krafter kvar senast. Med rätt resa kan han sänka allt.

9 Kite Face har varit duktig i de två senaste starterna. Näst senast vann hon enkelt från ledningen. Senast höll hon bra som fyra. Distansen är inget problem.

7 Such A Feeling gillar distansen och står bra inne i loppet. Senast hade han långt fram och avslutade bra som fyra. Trafikproblem härifrån? 

Spetsstriden: 5 Super Frido är spetsfavorit.

 

V75-3, 2100 Auto: 7 I Won’t Dance har bra chans trots läget. Bakom är det öppet. En eller många.

7 I Won’t Dance fick fin draghjälp vid segern senast, men avgjorde samtidigt väldigt enkelt och gick med full spänst över linjen. Han är snabb ut och det är inte omöjligt att han kan komma till ledningen. Men han har bra chans även från andra positioner. Svårstoppad.

9 You Bet Hornline har ett lite chansartat läge, men kan mycket och höll bra som tvåa senast. Stigande form. Hoppas på tempo.

Formstarka tillika startsnabba 4 Rydens Cindy kan få överta ledningen och kusken lär vilja köra i den positionen. Senast höll hon bra som trea i stoeliten.

1 Magical Queen är väldigt startsnabb, och var mycket bra vid spetssegern näst senast, då hon vann enkelt efter en tuff öppning. Spetsar – taktik?

5 Target Hoss har inte varit som bäst i de två senaste starterna, men i normal författning är hon inte helt borta.

6 Maxwell Mayday har fått ett lopp i kroppen efter en kortare paus. Han är rejäl och gör nästan alltid bra lopp. Tempogynnad. 

10 Womanizer är kapabel och segervan, och trots tufft motstånd och läge är han inte helt avsågad. Vid överpace. 

Spetsstriden: 1 Magical Queen är spetsfavorit. Släpper? 4 Rydens Cindy eller 7 I Won’t Dance kan få överta.

 

V75-4, Kallblod, 2100 Volt: Ett öppet kallblodslopp. Strecka på!

15 Faksen J:R har ett lurigt läge, men har sett kanonfin ut i två raka segrar på slutet och är bra inne på pengarna. Trots läget är det vettig chans. Senast vann han väldigt enkelt från ledningen.

Fartfyllda 1 Hepori kommer med fyra raka  segrar i bagaget, är startsnabb och leder loppet länge. Senast fick han bestämma i täten och vann säkert.

4 Helmen Vili har ett lopp i kroppen efter uppehåll, står bra inne på pengarna och har bra kapacitet för klassen. Klarar han fjärdespåret, så kan han vara långt framme.

8 Franko har även han hög kapacitet för klassen, och har nu fått två lopp innanför västen. Han är stark och rejäl och tål att göra grovjobb. Ska inte nonchaleras.

13 Kilun Pedro är inte att lita på, men har finfina fartresurser. Sköter han sig så är han inte borta. Senast stumnade han efter en rejäl repa i fjärdespår, men höll bra som trea.

10 Provinssi har ett chansartat läge, men har fått två lopp i kroppen och varit riktigt bra i dessa. Näst senast kopplade han enkelt grepp från andra ytter. Senast var han tapper två från dödens. Skrällbud.

12 Fakse vinner inte så ofta, men har godkänd form och står bra inne på pengarna. Med rätt resa så kanske han kan överraska.

Spetsstriden: 1 Hepori spetsar och leder länge.

 

V75-5, Stayerlopp, 3100 Volt: Öppet och streckkrävande.  

5 Paris Texas har fin form, är stark och gillar den långa distansen. Senast krossade han konkurrenterna från dödens, och gick undan på ett bra sätt. Löser det sig bara från innerspåret, så är ett offensivt upplägg att vänta.

3 Nike di Girifalco kommer från två raka spetssegrar mot liknande motstånd. Han är rätt så snabb ut i volt, och kan spetsa och leda länge.   

14 Cloria Victis var inte som bäst näst senast, men var allmänt förbättrad som trea senast. Klaffar det under slutrundan, så sänker han många till slut. Spurtstark.

Trots det stentuffa tempot senast, såg 12 Landers Power riktigt taggad ut. Läget är chansartat, men löser det sig och han får spara speeden, så kan han bli giftig.  

8 Elven Shadow har varit riktigt bra vid spetssegrarna på slutet. Stark och rejäl. Rundar många.

2 Front Life har fått ett lopp i kroppen, står ganska bra inne på pengarna och kan få en perfekt resa. Rygg ledaren? Inte borta.

6 Global Kid är osäker och står hårt inne i loppet, men har bra fart i kroppen och blir intressant med Örjan den här gången. Skrällbud.

Spetsstriden: 3 Nike di Girifalco är spetsfavorit.

 

V75-6, Stolopp, 2100 Volt: Hinner Canaka B.F. och Annicka runda allt? Osäkert. Ta med några stycken.

13 Canaka B.F. har många att runda och var inte som bäst senast, men tillhörde kulltoppen bland de fyraåriga stona ifjol, är stark och rejäl och tål att göra en del själv. Tränar starkt.

14 Annicka står bra inne på pengarna och är van tufft motstånd. Senast räckte hon inte riktigt till, men nu är det mycket enklare emot. Får hon de rätta ryggarna att smyga med i, så blir hon giftig till slut.

4 Animal Tomson vann enkelt från ledningen i comebacken efter lång frånvaro senast. Den här gången är det voltstartsdebut och ett snävt fjärdespår. Ett visst orosmoment är det, trots att hon inte ger ett osäkert intryck. Grejar hon spåret, så slutar hon långt fram.

8 Super Model har fin inställning, kapacitet och form, och går dessutom från alla positioner. Hon har varit rejäl vid segrarna på slutet, och räknas tidigt här.

7 Sugar R.S. har avgjort på bra sätt efter fina resor vid segrarna på slutet, och har formen på topp. Hon öppnar bra och ska köras i ledningen. Tufft emot. Tänkbar skräll.

1 La Peripherique möter tuffa konkurrenter den här gången, men kommer från tre raka segrar efter långt uppehåll och har ett intressant läge. Inte helt borta.

Spetsstriden: 7 Sugar R.S. är den troliga ledarinnan, och man vill köra i den positionen.

 

V75-7, 2100 Auto: 9 Jasper Lane möter lämpligt motstånd och har bra chans.

Speedige 9 Jasper Lane avslutade bra som femma från svårt läge i silverfinalen senast, och visade att formen håller i sig. Här har han en bra startrygg, och kan komma igenom fint. Lämpligt emot. Bra chans.

2 Felix Pro var fin vid Solvalla-starterna i november. Näst senast var han inte som bäst, men senast var han bra igen som fyra. Han är snabb ut, har ett fint läge och är ett tidigt streck.

3 Zimba Boko har tagit tre säkra segrar på slutet, trots tuff matchning med täta starter. Motståndet har dock varit lite enklare än vad det är nu. Läget är bra, och hon slutar normalt sett i den främre träffen. Kan öppna.

6 Archie Ride fick tuff press på sig i ledningen senast och orkade inte hela vägen, men höll ändå bra som femma. Gången innan blev det en säker spetsseger. Han är snabb ut och kan ta hand om täten.

10 Beatasine spurtade bra som tvåa i skymundan senast. Formen är på topp och blir det tempo på tillställningen så kan hon slå till.  Tränaren uppåt.

11 Stay The Knight har pausat en månad efter segern senast, då han vann säkert i lite enklare sällskap. Läget är tufft, men hästen har bra kapacitet och prima löphuvud. Vid överpace.

Spetsstriden: 2 Felix Pro är spetsfavorit. 6 Archie Ride och 3 Zimba Boko utmanar.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *