Inför V75 Åby

I veckan går V75 av stapeln på open stretch-banan Åby. Omgången ser öppen och spelvänlig ut på förhand, och lockar med 50 jackpotmiljoner i sjurättspotten.

Lycka till!

**

V75-1, Klass I, 2640 Auto:

6 Art On Line har övertygat stort på slutet, har spetsläge igen och den långa distansen har han vunnit på tidigare. Senast kördes han i tufft tempo i ledningen och vann enkelt. Bra chans.

Urstarke 8 Yamani Hornline var klart förbättrad senast, då han rundade allt till överlägsen seger. Tråkigt läge nu, men löser det sig från åttondespåret kan han bli svår att stå emot.

Segervane tillika spurtstarke 2 General Flax avslutade vasst som femma senast, och inför den starten hade han pausat i 1,5 månad. Läget är fint, och den långa distansen går bra. I striden.

1 Breedlove var rejäl vid segern näst senast. Senast var han inte mer än godkänd, men det har varit täta starter på slutet och nu har han fått pusta ett par veckor. Kan få fin resa. Stark och rejäl.

5 Wiss Roadrunner avslutade bra som trea senast. Han är stark och gynnas av distansen, och med rätt resa kan han slå till.

7 Goofy Bermon visade fin inställning när han kontrade och vann efter en tung löpning senast. Läget är chansartat, men han står bra inne i loppet och blir det tempo på tillställningen så är han inte borta. Distansgynnnad.

10 Echauffour var rejäl vid knapp seger från dödens senast. Sköter han sig så kan han vara långt framme.

Spetsstriden:  Art On Line mot täten.

 

V75-2, Brons, 2140 Auto: 

5 Gigant Slugger avslutade sylvasst vid segern senast. Han är snabb ut och kan ta hand om ledningen, men är minst lika vass med ett lopp på rulle. Bra chans felfri.

12 Natural Wonder gör bra lopp hela tiden. Senast avslutade han starkt som tvåa utan att kunna hota Mr Picolit. Med minsta klaff kliver han in i handligen. Stark och rejäl.

4 Global Manhattan står hårt inne i loppet, men har hög kapacitet för klassen och bra läge. Han har agerat förbättrat på slutet, och senast spurtade han bra som trea i skymundan.

8 M.T.Big Business var klart bra som trea från svårt läge senast. Nu har han dåligt spår, och det kan strula. Men skulle det lösa sig, så dyker han upp där framme.

3 Exdream är ett nyförvärv hos formstarka Veijo Heiskanen som står bra inne i loppet, och har toppform. Snabb ut. Van tufft motstånd.

9 Ritano Freight radar upp fina prestationer. Senast fullföljde han bra som trea utan vinstchans. Kan överraska med klaff. 

Spetsstriden: Gigant Slugger till ledningen.  

 

V75-3: Stolopp, 1640 Volt:

2 Calypso Blue Chip spetsade och stack undan till en enkel seger senast. Det kan bli ledningen igen, men en resa i den främre träffen blir det oavsett. Open stretch finns ju även att tillgå.

6 Denco’s Queenkilab galopperade på väg mot ledningen senast, men gick bra efteråt. Gången innan spurtade hon bra som tvåa i skymundan. Hon kan få en bra position om Veijo prickar från springspåret, och hon tål att göra en del själv. Nu blir det eventuellt barfota runt om för första gången. 

1 Evita Brodda är snabb ut och gör upp om ledningen. Läget är perfekt, och hon räknas tidigt oavsett taktik. Senast var hon godkänd som trea från ledningen, och nu har hon två lopp i kroppen.  

3 Kite Face var det inget riktigt tryck i senast, och från stallet låter man tveksamma till formen. Hon har dock varit bra i starterna dessförinnan, och det kan ha varit Vermos lite knepiga bana som spelat henne ett spratt. Bra läge.

9 Hazelmere har fin form för dagen. Läget är lite chansartat, men löser det sig så kan hon slå till. Senast fick hon inte chansen, men såg fin ut med krafter kvar. 

7 Future Nalan vann knappt men säkert från ledningen senast. Hon är snabb ut och trivs i ledningen. Inte helt borta.

5 Sudoko har avslutat bra som tvåa två gånger i rad. Med rätt resa kan hon skrälla. Spåret?

Spetsstriden: Evita Brodda, Denco’s Queenkilab och Calypso Blue Chip är samtliga snabba. De två förstnämnda gör troligen upp.

 

V75-4, Klass II, 1640 Auto: 
 
3 Tresor d’Inverne har varit riktigt bra på slutet och vann enkelt från ledningen senast. Han kan öppna bra vid laddning och utmanar om ledningen om han utrustas med det helstängda huvudlaget. Björn Goop hoppar upp i sulkyn för första gången. Nu blir det eventuellt barfota runt om.
 
5 Crowne är skör, men har bra inställning och hög träffprocent. Senast vann han från dödens, trots att han inte var körbar i sista sväng. Nu har han två lopp i kroppen och bör ha gått framåt ytterligare.

1 Waiting Laday har vunnit på bra sätt vid Danmark-segrarna och höll bra senast med tanke på hur het han blev efter spetskörningen. Han är startsnabb och nu är distansen ett halvvarv kortare. Kan spetsa och leda länge.

9 Fighter Gull är inte att lita på och gynnas inte av den korta distansen, men har bra kapacitet och form. Senast reparerade han starkt som trea efter startgalopp. Autostart nu är ett plus.

10 Unison sköt till vasst och avgjorde säkert vid segern senast. Han har fina fartresurser för klassen och sänker många med tempo på loppet.

2 On The Dot har ett bra läge och har fin form,  men borde nog ha hållit undan från ledningen senast. Tempogynnad.

Spetsstriden: Tresor d’Inverne och Waiting Laday är kvickast. Tror mest på Tresor.

 

V75-5, V75-mästarna/lärlingar, 2140 Volt:

14 Love You More har hög kapacitet och visade bland annat senast att hon är riktigt bra när allt stämmer. Utan strul är det bra chans, men det är många att runda.

13 Legacy Kronos har lekt med lite enklare motstånd i de två senaste starterna och varit helt överlägsen. Han har vunnit med krafter kvar båda gångerna, och sett jättefin ut. Segerstrider. 

7 Orca avgjorde på bra sätt senast efter en perfekt resa. Från springspåret kan rutinerade Peter Ingves ta hand om ledningen, och då kan man spåra länge.

5 Ne Me Quitte Pas har full form, och kommer ut över mer passande distans den här gången. Han var godkänd som tvåa efter en fin resa senast.

11 Åtting Hornline har bra kapacitet, och avgjorde retfullt enkelt senast. Trots det chansartade läget räknas han tidigt.

12 Hot Pot fick inte chansen senast, och gick i mål med sparade krafter. Uppåt i träningen.

4 Rock Me ger ett formstarkt intryck. Klaffar det så kan han dyka upp i striden. Senast fick han sent fritt, och gick i mål med krafter kvar.

Spetsstriden: Orca är spetsfavorit.

 

V75-6: Silver, 1640 Auto: 

3 New Line har gått bra på V75 länge och står på tur för att vinna. Kort distans är inte optimalt, men han bör få en hygglig position och kan bli svår att stå emot till slut. Senast avslutade han mycket bra som tvåa bakom Caddie Comet.

9 Famous Fayline har tänt till och varit riktigt bra i de flesta av starterna för sin nya tränare Per Lennartsson. Näst senast höll han starkt som tvåa från dödens, och var nära att vinna. Senast vann han åkandes mot ett lite enklare gäng.

4 Tara Defi avslutade vasst vid den delade segern senast, och kan hamna i ett vettigt slagläge från fjärdespåret. Med tempo på tillställningen sänker hon många igen. Toppform.

7 Cayenne Käbb vann på bra sätt från ledningen senast. Nu har han ett knepigt läge, men är snabb ut och Erik kanske kan hitta ner i en vettig position. Rätt distans.

6 Sundbys Gidde vinner inte så ofta, men gillar distansen och kan få en fin resa. Han är snabb ut men det troliga är att man släpper, då han helst ska ha en ryggresa. Senast tappade han lite från rygg ledaren.

11 Jackal Face var som ”vanligt” bra, vid den delade segern senast. Trist läge nu, men han är allround och kan kliva in i handlingen med tempo på loppet.

12 Indigo Broline såg mycket laddad och fin ut som fyra senast, men hade en omöjlig uppgift den gången. Nu är han bortlottad, men vid överpace kan han sänka allt. Hög kapacitet.

Spetsstriden: Cayenne Käbb nu när han blivit nedstruken två hack?

 

 V75-7, V75-Mästarna, 2140 Volt:

1 Admiral Newport har sett jättefin ut vid sina två överlägsna segrar på slutet. Voltstart är ovant, men spåret är bra och kusken är skicklig på att pricka. Utan strul körs han till ledningen och blir kvar i den positionen mycket länge.

15 Quarcio du Chene har skyhög kapacitet men har agerat snurrigt och ojämnt tidigare. Nu har han varit hur stabil och bra som helst i tre raka. Läget är tufft, men fortsätter han att sköta sig så kan han runda allt. Senast vann han överlägset utan att behöva pressas. 

11 Nahar såg jättebra ut senast och vann väldigt enkelt. Den urstarke och numera rätt så snabbe hästen står bra inne i loppet, och löser det sig från det här lite chansartade läget, så sätter Lennartsson in attacken tidigt. Kan krossa allt.

14 Noras Bean fick segern körd i halsen senast, men var samtidigt riktigt fin och avgjorde i ett nafs. Med rätta ryggarna på vägen fram, så sänker han många till slut.

7 News Of Hanke är segervan, fartfylld och vann på ett tilltalande sätt senast. Nu har han ett lopp i kroppen oh bör ha gått framåt ytterligare. Han öppnar bra, men är inte beroende av ledningen. 

5 Lord Mirabelle har bra kapacitet och höll starkt som trea senast efter drygt två månaders uppehåll.  Snabb ut. Spåret?

Spetsstriden: Admiral Newport får överta tidigt.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *