Inför V75 Jägersro

V75 har varit oerhört svårt de senaste veckorna, och denna veckas omgång som äger rum på Jägersrotravet ser också lurig ut.

Lycka till med streckandet!

**

V75-1, Brons, 2640 auto:

3 Global Manhattan blir allt bättre, och har fina förutsättningar i V75-inledningen. Från det här läget är det bra spetschans, och håller han sig lugn så är inte distansen något problem. Leder länge i så fall – hela vägen? Senast blev det en knapp spetsseger efter att ha hållit ett tufft tempo i täten.

10 Nimbus Hackstable har toppform och avslutade sylvasst som fyra i en stentuff upplaga av V75-Mästaren senast. Läget är trist, men motståndet är betydligt enklare den här gången. Med minsta klaff kan han sänka allt. Vunnit på distansen.

4 Ottens Vigo fick en perfekt smygresa senast, såg fin ut och avgjorde säkert via open stretch. Han har bra läge och form, står bra inne på pengarna och fungerar fint på distansen. Inte borta.

5 Tiberina är hårt inne på pengarna, och möter tuffare motstånd den här gången än vad hon gjorde vid segern senast. Men då visade hon både bra styrka och inställning och vann säkert från dödens. Ska inte nonchaleras. Distansgynnad.

Finska Derbyhästen 9 Exdream höll klart bra som fyra från dödens senast, och löser det sig från niondespåret, så kan han dyka upp där framme. Distansen har han provat med framgång tidigare.

11 No Fear Elkär har gjort bort sig med galopper i de två senaste starterna och har ett tufft läge nu. Han är därmed svårbedömd, men har kapacitet för att vara långt framme om han sköter sig.

Spetsstriden: 3 Global Manhattan sitter nog tidigt i ledningen.

 

V75-2, Stolopp, 2140 volt:

3 Denco’s Queenkilab är inte att lita på och har gjort bort sig med galopp två gånger i rad som hårt betrodd på V75. Men hon har bra kapacitet för klassen, bra läge och kan få överta ledningen om hon behagar att gå felfritt den här gången. Sköter hon sig, så är det en bra chans.

4 One To One har bra form för dagen. Senast fick hon inte fritt, men såg fin ut och gick i mål som fyra med krafter kvar. Hon ger ett stabilt intryck, så hon borde klara fjärdespåret. Intressant också med Erik Adielsson i sulkyn.

6 Evita Brodda har inte varit mer än godkänd som trea från ledningen i två raka V75-starter, men bör bli allt tuffare av att härdas på rikstoton och är mer eller mindre garanterad en fin resa. Spetsfavorit – spets och släpp?

1 Guiding Star spurtade bra till enkel seger senast, och får en fin resa från innerspåret. Hon är inte så kvick ut, men med fritt i tid så kan hon upprepa bedriften.

15 Movie Q.C. har ett tufft läge, men hade ett lyckat fjolår och har många segrar på sin meritlista. Får hon en lämplig ryggresa av Örjan, så rundar hon många till slut. Senast orkade hon inte hela vägen, och blev fyra från ledningen.

8 Calypso Blue Chip blev för ivrig och galopperade i starten senast. Dessförinnan var hon fin i två raka spetssegrar. Här har hon ett lite lurigt läge, men klaffar det kan det bli en framskjuten placering.

11 Emma Nips verkar ha fått en nytändning i regi Åke Svanstedt. Senast höll hon starkt som knappt slagen. Knepigt läge nu, men stämmer det med positionerna så är hon inte borta.

13 High Eleven L. har inte startat sedan mitten av november, och kan behöva lopp i kroppen. Men hon härdades mot årgångstoppar i fjol, har hög träffprocent och ska inte nonchaleras.

Spetsstriden: 6 Evita Brodda är spetsfavorit. 2 True Believer kan också öppna bra. Den som frontar släpper troligen till en felfri 3 Denco’s Queenkilab.

 

V75-3, Guld, 2140 auto:

1 Brioni har fått ett lopp i kroppen efter fyra månaders vila, och har fina förutsättningar i detta ojämna guldförsök där två hästar höjer sig. Från det här läget bör han kunna ta hand om ledningen, och trots att formen inte är på topp ännu så leder han detta länge. I comebacken senast vann han säkert och på ett bra sätt.

3 Quarcio du Chene har blivit som en ”ny” och mycket stabilare häst på senare tid. Den höga kapaciteten har alltid funnits där, och nu har han varit strålande bra i fyra raka starter. Senast fullföljde han mycket tappert som trea i V75-Mästaren. Snabb ut. Taktik?

5 Clear Sign hade en riktig formtopp i december, och var då långt framme i tre raka guldlopp efter sylvassa spurter. Med rätt resa kan han ta en framskjuten placering.

4 Classic Grand Cru hade vilat två månader inför senaste starten, och kunde då inte ta något från tredje ytter i en snabb avslutning. Nu har han ett lopp i kroppen, ett bra läge och har visat förr att han duger bra i den högsta klassen. Plats?

Spetsstriden: 1 Brioni tar hand om ledningen. 3 Quarcio du Chene är också snabb ut.

 

V75-4, Klass II, 2140 volt:

10 Arazi Boko radar upp segrar och är under stadig utveckling. Senast vann han säkert från ledningen efter en stentuff öppning i V75-debuten. Han har bra chans trots bakspåret och är stark och rejäl. Kvar i klassen. Fin i jobb i veckan. Kusken optimistisk.

11 Unesco Brodde har ett tufft läge, men är en kapabel och rejäl häst som är under rask utveckling. Vid segern senast var han läcker och visade fin inställning, när han blev utmanad över upploppet. Bra inne. Med tempo på loppet är han med och gör upp om förstapriset.

7 Jade Af Solnäs har bra spetschans från springspåret. I de två senaste starterna har hon dock sett lite osäker ut just när kusken ska vända upp. Senast slängde hon med huvudet, galopperade och ställde sig sedan aldrig. Gången innan såg det inte heller helt stabilt ut, men sedan var det lugna gatan och då stack hon undan till en enkel seger till slut. Grejar hon det starten, så kan hon leda hela vägen.

8 Mellby Vargtass har pausat 1,5 månad, men har bra kapacitet för klassen. Löser det sig från åttondespåret, så kan han sluta i den främre träffen igen. Vid segern senast avgjorde han säkert i lite småtrög stil. Räknas.

2 All American Candy är bra inne på pengarna och ger ett stabilt intryck. Senast var han ute i ett lunchlopp och vann mycket enkelt från ledningen. Han är allra bäst i spets, och skulle han komma dit så kan han bli farlig.

4 Unison kan galoppera direkt från fjärdespåret i volten, men grejar han starten så är han inte borta. Senast hamnade han illa till och höll godkänt från dödens. Gången innan spurtade vasst till vinst via open strech. Lopp i kroppen nu.

Spetsstriden: En felfri 7 Jade af Solnäs spetsar från springspåret. Annars 2 All American Candy.

 

V75-5, Sto-/lärl, 2140 volt:

8 Orca står visserligen med tillägg, men möter lite enklare motstånd än vad hon är van vid och bör kunna hamna i ett vettigt slagläge då hon kan öppna rätt bra. Hon tål även att göra en del själv i loppen, och med lite klaff på vägen så kan hon sänka samtliga till slut. Senast hamnade hon bakom en dålig rygg, men när hon fick fritt spelrum så avslutade hon fullt godkänt som femma.

6 Railiana ståtar med fyra raka segrar i raden och har med andra ord inlett karriären väldigt lovande. Segrarna har tagits säkert efter fina resor. Inför senaste starten hade hon pausat i en dryg månad, och bör därmed gå framåt med det loppet i kroppen. Öppnar hyggligt. Stallet låter uppåt.

1 Avena Goldina har spetsläge och bra form för dagen. Får hon bestämma lite, så kan hon leda hela vägen. Senast såg hon ut att gå mot segern men blev upphunnen, höll väl ändå godkänt.

3 Out Of Love ser väldigt formstark ut, och har ett fint läge. Senast spurtvann hon enkelt från andra ytter.

2 Memo Ribb är en rätt så fin häst, som kan få en fin resa och sköt till bra som tvåa senast. Senast galopperade hon som slagen i sista

7 Zenith Rapida har en bra kusk i vagnen, och är inte helt borta om det klaffar med positionerna. Senast var hon okej som femma från svårt läge.

9 Very Sober vinner inte så ofta, men har fin form och höll starkt som tvåa från dödens senast. Blir det tempo på tillställningen, så kan hon kliva in i handlingen.

13 Lindsey Trot möter ett tuffare gäng den här gången och läget är lurigt, men sköt till piggt som tvåa på open stretch senast. Ska inte nonchaleras.

Spetsstriden: Svårbedömt, men 6 Railiana och 1 Avena Goldina gör upp.

 

V75-6, Klass I, 2140 auto:

6 Ouch har fin form för dagen, är snabb ut och körs offensivt med sikte mot ledningen. Senast provades han barfota runt om för första gången, och spurtade då vasst via open stretch.

4 Online d’Amour är aningen ojämn, men kan mycket när han har vaknat på rätt sida och står bra inne på pengarna. Får han ett lopp på rulle så blir han giftig. Senast vann han övertygande efter en mycket vass avslutning ute i banan.

9 Crowne tappade travet till slut näst senast. Senast var han dock riktigt fin. Han fick fritt sent, och spurtade vasst till en andraplats med bra spänst i steget. Bra startryggar.

10 Echauffour tål att göra grovjobb, och har svarat för två övertygande insatser i rad. Senast avgjorde han säkert på ett rejält sätt. Kan bli tung att stå emot. Bra inne i klassen.

3 Breedlove har ett bra läge, och har härdats på V75 på slutet. Ska inte nonchaleras. Senast var han okej som trea från rygg ledaren.

Spetsstriden: 6 Ouch körs till ledningen.

 

V75-7, Silver, 2140 auto:

5 Jackal Face har varit bra i sina två starter efter vila, och bör ha gått ytterligare. Han gör nästan alltid bra lopp, är allround och näst senast visade han att han kan öppna riktigt snabbt. Från det här läget är det vettig spetschans, och kommer han till ledningen så blir han svårslagen. Senast spurtade han bra som trea.

3 Orlando Croft har haft lite kämpigt att vinna på V75, men svarat för flera fina insatser. Senast avslutade fullt godkänt som sexa i skymundan i en stentuff upplaga av V75-mästaren, och inför den starten hade han pausat en månad. Lopp i kroppen nu. Stark och rejäl. Tempogynnad.

1 Wee Catch Diamond har ett fint läge och kan öppna bra. Den här gången kommer han att utrustas med ett helstängt huvudlag, så att han blir ännu rappare från start. Senast spurtade han bra mellan hästar, och han har vunnit på V75 förut. Räknas.

2 Wiss Pen vinner inte så ofta, men har ett bra läge och är spurtstark. Senast kopplade han grepp efter en bra avslutning, men åkte dit i sista stegen. Kan skrälla med tempo på tillställningen.

7 Mr Shimmer har varit rejäl från dödens i de två senaste starterna. Under fredagen har han blivit nedstruken till ett bra läge. Han ser formstark ut och kan vara långt framme med klaff. Bra inne.

Spetsstriden: Inte helt givet. 5 Jackal Face och 1 Wee Catch Diamond gör upp.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *