Inför V75 Bergsåker

Veckans V75:a äger rum på Bergsåker. De två senaste omgångarna på Sundsvallsovalen har varit väldigt svårtippade och resulterat i mångmiljonutdelning. Lördagens omgång ser inte heller helt lättlöst ut.

Lycka till!

**

V75-1, Silver, 1640 Auto

8 Cayenne Käbb har varit struken efter senaste starten (infektion), men har inte behövt stå över några jobb. Här kan få överta ledningen trots spår långt ut på vingen. Är formen hyfsat intakt, så kan det bli ledning runt om. Han är dock inte beroende av att gå i ledningen. Senast vann han säkert från spets.

9 Rocky Race har toppform och kommer från tre raka segrar till sin silverdebut. De två senaste har varit i lite enklare gäng. Han är stark och rejäl och har hyggliga startryggar. 

2 Rano är på väg tillbaka efter långt tävlingsuppehåll med två lopp i kroppen. Läge och distans är passande. Kan öppna.

11 Trustworthy Ås gillar distansen, har fin form och går från alla positioner. Senast var han nära att vinna på V75 från ett liknande läge.

1 Herr Ratzeputz kan mycket, och närmar sig toppformen. Senast följde han med bra bakom Rocky Race. Läget är perfekt.

10 Stay The Knight kan mycket och har bra skalle, men var inte som bäst senast. I normal författning dyker han upp där framme. Tål göra jobb.

Spetsstriden: 4 Little Rainbow initialt. 8 Cayenne Käbb får överta.

 

V75-3, Klass I, 1640 Auto

6 Across The Bridge är en segervan häst med formen i zenit, som gillar distansen. Han går från alla positioner, men trivs allra bäst i ledningen. Kommer han till täten så biter han ifrån sig länge. Han har vunnit på V75 förut, och stallet låter väldigt uppåt.

10 Atomic Rapida har gjort flera fina insatser i sin nya regi, och hela stallet har toppform för dagen. Här har han bra startryggar och det ser ut att kunna bli tempo på tillställningen.

11 Blue Star Cosmic har inte startat på ett tag, men tränar fint och har bara gjort bra insatser. Han går bra bakifrån. Senast var han tvåa i en V75-final.

9 Harpos Hitsville avslutade riktigt bra senast, och formen är intakt. Läget är lite lurigt, men klaffar det så kan han sänka många med sin vassa spurt.

3 O.F.V.Dream vann direkt senast efter några månaders uppehåll. Han avgjorde säkert i lite trög stil efter en smygresa. Med det loppet i kroppen är han säkert bra mycket vassare, och här har han ett bra läge. Kapabel och speedig.

1 Lönshults Leffe är snabb ut och går han felfritt så är han loppets troliga ledare, åtminstone initialt. Håller han sig lugn så kan han leda länge.

2 Incredible Kemp har utvecklats och blivit allt bättre det senaste halvåret, och med rätt resa kanske han kan räcka till seger på V75. Han är snabb ut, men ska gå i ryggar. Taktik över 1640?

Spetsstriden: En felfri 1 Lönshults Leffe spetsar. Annars 2 Incredible Kemp eller 6 Across The Bridge.

 

V75-4, Kallblod, 1640 Volt

10 Rino Dox krokade ihop med en konkurrent på V75 näst senast. Senast fick han snabb revansch och rundade allt i tredjespår under slutrundan. Det här loppet ser inte så mycket tuffare ut, han är startsnabb och gynnas av det lilla fältet. Här kan han snabbt vara ikapp starthästarna och då blir han inte lätt att stå emot till slut. En bra chans.

7 Feseth Nils var fullt godkänd som trea i söndags, men ser inte ut att ha någon riktig toppform i dagläget. Men han gillar förutsättningarna och kan spetsa och leda länge.

8 Vingbo Stjärn gör bra lopp hela tiden i regi Jan-Olov Persson. Senast höll han tappert som trea från dödens, och gången innan blev det en enkel dödensseger. Rundar de flesta här.

6 Haga Kungen var jättebra vid andraplatsen på V75 i januari. Senast kördes han snällt och hann inte växla tempo när luckan uppenbarade sig. Med det loppet i kroppen kan han vara långt framme. Bra förutsättningar.

9 Jenny R.G. gör allt som oftast bra lopp, och avgjorde säkert efter en fin resa senast. Hon borde få en bra position trots tillägg och har kunnande för att sluta i den främre träffen.

Spetsstriden: 7 Feseth Nils sitter tidigt i ledningen.

 

V75-5, Stolopp, 2140 Volt

3 Debora Sund har fin form och ett bra läge. Hittar hon till ledningen, så kan det räcka långt. Senast höll hon bra som tvåa från spets.

4 Starlight Brizard debuterar för Per Lennartsson och formen är svårbedömd. Kapacitetsmässigt duger hon bra, och spåret bör hon klara.

5 Evergreen Vice är inte så tokig, och var fin vid spetssegern näst senast. Hon öppnar bra, tål att göra en del själv och har bra kusk.

10 Miamarie Ennoble är fartfylld och speedig. Med rätta smygresan så kan det smälla till, som det gjorde på Bergsåker näst senast.

8 Misty Elettra såg fin ut mellan galopperna senast, och kan vara långt framme trots att hon står ganska hårt inne på pengarna.

15 Dry Martini har ett svårt läge, men formen är hygglig och klaffar det så rundar hon många.

12 Skårs Hanna riskerar att hamna på vingel från det här läget, men har avslutat positivt i de två senaste starterna och kan sänka många med klaff.

Spetsstriden: Flera startsnabba, men jag tror mest på 3 Debora Sund i spets.

 

V75-6, Brons, 2140 Auto

5 Vincent du Ling har toppform och gick starkt efter galoppen senast. Han är snabb ut och kommer han till ledningen så kan loppet vara över. Bra inne i klassen.

2 Ritano Freight har full form och såg väldigt löpsugen ut senast, men blev då diskad för trängning. Liksom tipsettan står han bra inne i loppet, och kan utmana från ett perfekt läge. Stark och oöm.

3 Head Line visade uppåtform vid segern senast, då han avgjorde på bra sätt.  Nu är motståndet tuffare, men läget är bra och får han en passande smygresa så kan han sänka många till slut. Kan öppna, men ojämnt startsnabb.

7 Sandrngham Hanover har gått riktigt bra på slutet, och hittar Witasp ned i en vettig position så slutar han långt fram. Senast blev han för pigg med helstängt huvudlag. Nu blir det öppet.

1 Livi Destiny har bra kapacitet, men har väldigt svårt att få till det på V75. Formen är fin och läget är bra då han är startsnabb. Men han är inte lika snabb ut varje gång. Laddas.

9 Jaguar Broline var seg och svek som favorit senast, så han är aningen svårbedömd. Läget kan vara bra då han gillar att smyga med i ett högt tempo

Spetsstriden: Flera startsnabba. 4 Lotus Elan släpper till 5 Vincent du Ling?

 

V75-7, Stayerlopp, 3140 Volt

9 Natural Wonder har gjort det mesta rätt i regi Per Lennartsson, och han står perfekt inne i loppet. Tre varv är inget problem och han tål att göra grovjobb. Han visar dessutom väldigt fin inställning. Given i striden.

3 Quizmaster var imponerande bra vid dödenssegern senast, och gör han en liknande insats den här gången så slutar han i den främre träffen. Han har varit etta och trea på distansen tidigare. Inte helt att lita på. Travar allt bättre. Mot ledningen?

4 Turbo Daylight har fin form för dagen och har svarat för riktigt starka insatser på slutet. Han har utvecklats i Kari Lähdekorpis regi, går bra på den långa distansen och har en lämplig uppgift här. Trivs med Goop.

2 Zeuxis Horrnline är bättre än raden och höll bra från dödens senast. I starterna dessförinnan har han suttit fast med sparade krafter. Inte borta.

12 Goofy Bermon har ett knepigt läge, men han har svarat för flera fina insatser på slutet, han är stark och gillar den långa distansen. Körs offensivt?

6 Gin de Zeun har bra form, är snabb ut och kan få ett passande lopp på rulle i högt tempo.

Spetsstriden: 6 Gin de Zeun spetsar initialt, men släpper till 3 Quizmaster eller 4 Turbo Daylight.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *