Angenäma problem

Fredag 25 maj klockan 21.23

Det är mycket nu.. som någon sa.

Finfina tävlingar från Skelleftetravet på ATG-Live.

Elitauktionen som kan ses live här och även följas här.

Och som inte det vore nog, så har vi två V75:or att plugga till i helgen.

Mycket att hålla reda på alltså. Men det är som Anders Stenman sa när jag frågade honom om hur han skulle fira V75-segern med Made at Home.

– Det är angenäma problem.

**

Janne Norberg tog sin 2000:e kuskseger med Skellefteåamatören Mikael Lindqvists Nice Way ikväll. Hatten av!

– Det är stort. Att jämföra är det som när man var liten, och morsan skickade en att plocka bär. När man kom hem med en full hink så sa hon ”nu har du varit duktig!” Det känns som att man har varit det inom det här också, sa Norberg till Folkbladet.

Det tvåtusende segerreceptet var ledning från start till mål.

Och när Norberg väl hade tagit den sista pinnen upp till 2000 så passade han även på att skrälla till rejält (59 ggr) med Robert Berghs Carros Joker.

När Norberg tagit lite drygt 1000 segrar så hade han kört 8800 lopp, och nu har han tagit 1000 till. Här snackar vi rutinerad kusk.. 34 kuskchampionat, 28 stycken V75 segrar etc. etc.

**

Vincennes vann lika enkelt som man trodde att hon skulle göra mot dagens motstånd. Enligt ATG-live är planen att ligga lågt med formen på stoet, för att kunna matcha henne mot Frankrike i vinter.

Akseli Lahtinen som det gått lite trögt för på slutet, tog tre segrar. En av dessa togs med Anna Lindmarks Lira Launcher som vann övertygande från ledningen med flera längder.

**

Ni som är nyfikna på hur det står till med ett av Sveriges hetaste Elitloppshopp Sanity.. Ni kan kolla här.

Fick förresten reda på att Sanity är döpt efter namnet på en låt med gruppen Bad Religion. Enligt uppgift var det Umeåsonen Marcus Lindgrens favoritband en gång i tiden. Marcus var ju den som hittade Sanity, eller Just Friends som hästen hette då, på auktion.

Tyvärr kommer inte låten i närheten av hästens kaliber.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *