Från Elitloppsfest till lunchtravshäst

Måndag 28 maj klockan 10.50

Elitloppet är över för den här gången. En viss tomhet infinner sig alltid efter den här magiska helgen. Efter att ha sett så många fantastiska prestationer och gripande inslag som när Travets Hedersambassadörer: Stig-H, Jim Frick och Järvsöfaks defilerade inför Jim Fricks lopp/Elitkampen, så är det svårt att gå igång på lunchtrav från Vaggeryd.

Men men, fick i alla fall ett lunchtips av en skötare hos Kalmartränaren Fredrik Persson igår.

– Angelice Coger, men kolla värmningen först, meddelade skötaren.

**

Kia Wiik har anmält El Sueco till ett kortlopp på Umåker nu på Fredag. Andra mycket bra hästar som anmälts till loppet är Kadett C.D, och Youpie som är ny i regi Akseli Lahtinen. Ulf Ohlsson har inte möjlighet att köra, men Kia har satt upp 1) Jan Norberg, 2) Patrik Nygren och 3) John Östman som kuskar.

El Sueco blev enligt min (och många andras) mening felaktigt diskad som tvåa på Bergsåker senast. Sjuåringens aktion såg bitvis märklig ut till slut. Men att diska? Nä det var väl hårt. ”Sueco” gjorde för övrigt det bra som knäckte ledaren You Bet Hornline från dödens.Snabb revansch?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *