Lekande lätt för Vincennes

Fredag 15 juni klockan 00.01

Sören Lennartsons toppsto Vincennes och Akseli Lahtinen startade i ett lopp för fyraåriga ston på Bergsåker igår. Och det slutade som det oftast brukar för Umåkers travdrottning, nämligen med seger. Ekipaget satt tidigt i ledningen, och sedan fick man styra och ställa där framme. Första varvet avverkades efter långsamma 1.19.

Desto snabbare gick det då under slutrundan, när Lahtinen tryckte på gaspedalen på sista bortre långsidan. Värsta motbudet Daniel Redéns Miss Sue V. kunde inte haka på från rygg ledaren till slut, efter 11.2 sista 500. Travet stämde dessutom riktigt bra för Vincennes, som vann enkelt på den regnblöta banan. Segertiden landade på 1.15,7a/2140.

– Det är en riktig kanon. Jag sa tidigare idag att om jag fick önska någonting så vore det att hon blev lite kvickare i steget. Nu behöver jag inte önska det heller, sade Lahtinen.

Lahtinen vann även väntat med Youpie i V65-epilogen. Den sjuårige valacken kördes resolut till ledningen, såg slagen ut in på upploppet, men bet ifrån sig bra hela vägen in i mål. Youpies andra raka seger togs på tiden 1.13,4a/1640.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *