190 mil

Söndag 17 juni klockan 23.09

Flygrädde Stefan Hultman bilade 190 mil tur och retur i helgen. Tränaren hade tre hårt betrodda hästar till start på V75 i Boden – två favoriter (Bagley, Orecchietti) och en andrahandare (You Two), men det blev ingen seger den här gången.

Norrlandstrippen inbringade 122 500 kronor, vilket inte är illa. Men jag skulle tro att Hultman hade större förhoppningar när han hoppade in i bilen vid femtiden på lördagsmorgonen.

Nu gick det ju ändå bra jämfört med när Hultman besökte Umåker i april: Orecchietti – diskad fyra, Yellow Eden – galopp & oplacerad, Bagley – oplacerad.

Fortsätter det såhär så kanske Hultman överväger att ta flyget vid sina Norrlandsbesök?

**

När Sanity utgjorde en rätt så slät figur i Elitloppet, så var det en del som skrockade och tyckte att vi då fick se hur uppskruten och begränsad den här hästen var.

Den snabba domen på en häst som annars gjort nästan allting rätt i karriären, var en stor anledning till att jag blev varm inombords när Sanity vann i lördags. (Detta trots spik på Orecchietti.)

Det enda som jag stört/stör på mig när det gäller Sanity, är den fullkomligt hysteriska mediahypen. Och här är det främst ATG/Kanal 75 och ”Vinnaregänget” som driver på.

Glädjande var även att Caballion gick felfritt i ett helt lopp, och lade beslag på fjärdeplatsen. Hoppas att han fortsätter att sköta sig.

**

V75 på kvällstid? Ja tack! Jag ser gärna fler kvällsomgångar på sommartid. Man hinner med mera på dagen, och så får man äntligen något bra att se på TV:n på lördagskvällarna..

**

Avslutningsvis. Håller med Ove A Lindqvist i hans kritik om hur man fördelar våra V75-omgångar. Det blir bara fler och fler extra V75-omgångar, och det är på gränsen till att man håller på att urvattna V75 som varumärke. Men när det gäller vissa av Norrlandsbanorna (Dannero, Solänget, Skellefteå), så har man inte ens en egen årligt återkommande V75-omgång.

Gör om gör rätt!

**

Foto: Kanal 75

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *