Torvald Palema

Torvald Palema med styvt 8,5 miljoner insprunget, vann på ett övertygande sätt när han gjorde comeback i ett kvallopp på Åby den 13 mars. Igår var det dags för årets första riktiga lopp.

Inledningsvis tog Torvald hand om täten, men när Kolgjini provade för ledningen, så lämnade Svanstedt villigt över taktpinnen. För ett ögonblick såg Torvald lite väl laddad ut, men kort efter var det intrycket som bortblåst. När Svanstedt gav anfallsorder inne på upploppet, så lämnade Torvald övriga bakom sig med härligt klipp i steget. Vinnartiden skrevs till 1.13,8a/2140 meter.

    – Det är läckert att köra sådana här hästar, sade Åke Svanstedt efter vinsten.

Nästa start för Torvald Palema blir i Jägersro-försöket till Olympiatravet den 28 mars, trots att ekipaget redan är direktkvalificerat till Olympiatravets final genom att ha vunnit Olympiatravet 2008.

***

Övrigt noterat från Åby:

Blixtra Tånga gick segrande ur en spännande upploppsstrid i V65-1.

Storskrällen Quantum Spoon vann V65-2 till 69 gånger pengarna.

Den tredje avdelningen utvecklade sig till en duell mellan två hästar, som Carnegie Hall vann.

Lutfi Kolgjini vann V64-5 från ledningen med Ivanhoe Diamant.

V65-6 satte punkt för omgången med ännu en rafflande upploppsfight, där Kolgjinis Tornado S.R. för en stund såg slagen ut, men kontrade och satte nosen först.

Fridhems Ambras dotter Fridhems Tiara vann sitt livs första lopp på ett bra sätt, efter ledning från start till mål.

***

Nägra ord om Umåkers tävlingar:

Bellini fortsätter att stapla segrar, och inte ens övergången från vinterbana till sommarbana kunde stoppa honom. Bra gjort av den nioåriga gamla Bodenkrigaren!

Treåringsloppet vanns av det Petri Salmela tränade Love You-stoet My Love Di Quattro, och vinstmarginalen blev hela fem längder före tvåan och hemmahästen Yrsa Hornline.

Spokesmans toppform håller i sig. Nu vann han sin andra raka seger, och verkar trivas förträffligt på Umåker.

Dunder Kap gladde favoritspelarna genom att vinna V5-4. 

***

Igår var det tävlingar på tre olika travbanor –  Åby, Gävle och Umåker. Gissa vilken bana som det inte visades några lopp ifrån på ATG.live?

En lådtråd – det var banan som ligger längst ifrån Hästsportens Hus.

Dåligt… men varför blir man inte förvånad? Jag menar.. det innebär ju att det inte blir närmelsevis lika mycket spel till den bana som de för kvällen valt att inte visa på ATG.live. Sedan använder de dåliga spelintäkter som ett av argumenten för att kunna kapa några travbanor vid fotknölarna.

***

Två strykningar så här långt till V75 på Bergsåker:

V75-1: Janitsjar (12)

V75-2: Abra Dimanche (6)

Hej så länge !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *