Fransk revansch i helgen?

På söndag spelar vi V65 på Forus, med Forus Open inbakat som avdelning fem och DD-1. Det blev ett riktigt getingbo som i mångt och mycket påminner om startfältet till årets Elitlopp. Den stora skillnaden enligt min mening är att Ludde har två skjutare till start denna gång, varav Glen Kronos är den mest intressanta. Däremot har Hultman inte någon häst till start denna gång. Torvald Palema har fått ett fint utgångsläge, och är garanterat med i striden.

Forus Open – 1600 A
1:a – Pris cirka 1,4 miljoner

1. Offshore Dream (FR) – Pierre Levesque
2. Garland Kronos - Vidar Hop (Kol Lu)
3. Torvald Palema - Åke Svanstedt
4. Nimrod Borealis (FR) – Mathieu Abrivard
5. Igor Font (IT) – Björn Goop (Sou Fa)
6. Scarlets Aino - Hans Owe Sundberg (Sun HO)
7. Maid For Tag (US) – Olav Mikkelborg
8. Colombian Necktie - Örjan Kihlström (Wal Ro)
9. Glen Kronos (IT) – Lutfi Kolgjini
10. Adrian Chip - Robert Bergh

Om kusken är lite vaken denna gång, och hästen lever upp till sin förmåga så kanske Nimrod Borealis kan ordna lite fransk revansch på söndag. Eller för all del även någon av Igor Font eller Offshore Dream, men tror handen på hjärtat mest på Nimrod av de fransktränade. I annat fall blir det nog ännu en pinne för Sverige i storloppscirkusen. Torvald har bra chans, och med på målfotot finns nog även Glen Kronos med tanke på vad han har visat på slutet.

***

Kollade snabbt på startlistorna till V75-jackpoten på Gävle, och hittade två hästar som borde ha toppchans.

Den ena är Sogå Benito (1) i V75-5. Inte omöjligt att det blir spets och slut.

Den andra toppchansen är Robert Berghs fransos Sinou Madrik (4) i V75-7, som borde bli svårstoppad då han verkar vara något utöver det vanliga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>