Finalomgång med Jackpot på Solvalla!

Det har blivit dags för V75-finaler! Tävlingarna håller som vanligt hög klass. Dessutom är det jackpot, och en ensam vinnare kan vinna cirka 55 miljoner kronor. Det brukar kunna bli miljonutdelning när Solvalla är värd för V75-finalerna, så det kan med andra ord löna sig att syna favoriterna lite extra. Här kommer en snabbgenomgång:

V75-1

4 Skully Gully har varit borta i 7 månader. Hon kan såklart behöva lopp i kroppen för att vara segermogen, men hästen är rejält förberedd och har gjort några strålande träningsjobb på slutet. Kapacitetsmässigt är hon nog huvudet högre än konkurrenterna, och hon har fått ett bättre läge än dessa.. Hon har toppchans utan ringrost, och jag spikar. Värst emot är 9 Bobtail och 7 Nursery Rhyme.

V75-2

6 Yukon Boko var jättebra vid spetsvinsten senast, och det kan bli repris igen. Bakom är det öppet.  5 Nisse Bean har toppform, och är både spurtstark och rejäl. 2 Chanti G. är startsnabb, och borde få en fin resa. Starka 4 Helge Palema kan vara en rysare med tempo på loppet.

V75-3

Här står det i första hand mellan 3 Youpie och 5 Conrads Garland. Båda har imponerat stort på slutet. Skulle dom köra ”ihjäl” varandra så finns det gott om formstarka motbud. 2 Fram är snabb ut, och kan få en fin resa. 4 Sundbys Gidde likaså. 12 Lewis O.M. har ett uselt läge, men formkurvan pekar spikrakt uppåt.

V75-4

1 Delvin Gold är snabb ut, och kan leda från start till mål om han lyckas försvara ledningen. 4 Lexington Ås har fina fartresurser och bra läge. 5 Hayard Ås var kanonbra senast, och har han tagit det senaste loppet på rätt sätt så kan han dyka upp där framme. 10 Ågårds Lars har toppform och rätt inställning.

V75-5

9 Tintomara Hornline övertygade senast, och kan krossa allt om Wallin hittar ut från det här lite knepiga läget. 3 Naughty Nanny och 1 Gamay Ribb gör upp om ledningen. 5 Little Star Becca har bra fart i kroppen, och kommer hon iväg felfritt så blir det åka av.

V75-6

10 S.J.’s Otto och 7 Chimall T.T höjer sig i silver. Tar man med flera så streckar man 2 Bull Trap som närmar sig toppformen, speediga 1 Tom Raider som kan få en perfekt resa och lägesgynnade 3 Rakas som kan mycket.

V75-7

Trots att Harper Hanovers i vanlig ordning ser öppet och spelvänligt ut, så chansspikar jag 10 Local Conch som jag tror krossar allt i felfritt lopp. Rejäla 7 Yarrah Boko är kanske värst emot. 2 Super Sprinter och 5 Golddigger är hetast av hästarna på startvolten. Övriga tänkbara är 15 Real de Rabut, 14 Livi Barcelona och i viss mån även 13 Geoxx från dubbla tillägg. 6 Laughing Stock kan vara en rysare om han får en pssande smygresa i hårt tempo. 

//Lycka till!

***

Enkelraden: 4-6-3-1-9-10-10

Spikförslag: 4 Skully Gully (V75-1), 10 Local Conch (V75-7)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>