4 sekunder

34-årige Forslundaläraren Glenn Elo har blivit så kallad godkänd hovslagare genom Jordbruksverket. Länken till artikeln hittar du här nedanför.

Till artikeln

Elo har varit lärling hos ett flertal olika tränare genom åren, men den som gjorde det starkaste intrycket var den danske topptränaren Flemming Jensen. Elo berättade för VF om ett tillfälle hos Jensen:

   – Jag minns när han kom in efter värmningen med en häst, och klagade på att den slog sig på knäna. Hästen gick redan med optimal balans eftersom den gick barfota runt om, så jag undrade hur vi skulle gå till väga. Då tog han raspen och fixade till hoven. En timma senare vann hästen sitt lopp och sänkte sitt nytt rekord med fyra sekunder.

***

En ensam vinnare kan vinna 50 miljoner på V75 i helgen! I fredagens krönika på Travsidan i VF går det att läsa en snabbgenomgång till Halmstadtravets V75:a. Den finns även att läsa här:

Till krönikan

***

Stig-H:s speedkula Skully Gully är favorit i morgondagens gulddivision. Stoet har tagit tid på sig att hitta stilen i år, men på senare tid har toppformen infunnit sig. Men enligt Trav 365 kan det han vara hennes sista start i karriären:

Skully Gully som startar i morgon gör sin sista start för oss, och troligtvis någonsin. Hon är såld till en italiensk stortränare, stuteri Kronos, och ska gå till avel. Hon har gjort rätt för sig. Som tränare skulle jag naturligtvis velat köra med henne ett år till men jag har förståelse för att köparen vill ta henne i avel så fort som möjligt. Business is business, skriver Stig-H i sin krönika i Aftonbladet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *