Youpie kom, sprang och segrade

Lördag 2 juni klockan 12.08

Härligt att se den ärrade krigaren Youpie bita ifrån sig och vinna på det sätt som han gjorde i V5-epilogen på Umåker igår. Den femfaldige V75-vinnaren har en härlig inställning, och visade att han fortfarande är att räkna med.

Intervjuade ena delägaren Erik Konradsson i veckan, som berättade att en av anledningarna till att man tagit hem Youpie, var för att man tyckte att hästens ”bästföredatum” hade passerat.

Men nog verkar det vara en hel del krut kvar i den sjuårige valacken. Det var trots allt inga dåliga hästar han slog igår, och han vann ju dessutom enkelt på fina 1.12,3a/1640 meter.

**

När undertecknad påpekade att Youpie gått riktigt bra på Umåker tidigare, så sa Konradsson.

– Vi får väl hoppas att han kommer ihåg vad han ställde till med senast han var här.

I Youpies första start på Umåker under banans V75-helg 2010, tog hästen en imponerande seger i bronsdivisionen efter en stentuff löpning. Youpie är därmed  obesegrad på Umåker efter två starter.

**

Känslan är att Youpie ofta slår till när han är lite i underläge. Det gjorde han bland annat vid V75-segern på Skelleftetravet i augusti i fjol. Då startade han från ett tolftespår bakom bilen i ett silverförsök över kort distans. Favorit i loppet var hårt betrodde Womanizer, som såg ut att gå mot segern. Men Youpie avslutade rykande ute i banan och hade huvudet före på mållinjen. Jobie Tempest-sonen var tippad fjärdehandare och var bara streckad på 12 procent av kupongerna.

Och för delägaren Erik Konradsson som gillar att slå från underläge, var det den av Youpies alla segrar som värmt mest.

– Det naturliga hade väl varit att tycka att V75-segern på hemmaplan varit roligast. Men när man vinner som favorit så är det inte så mycket glädje man känner utan mer lättnad att man har infriat favoritspelarnas förväntningar.

Och efter regidebuten igår på Umåker var Konradsson lättad.

– Det var skönt med en sådan här start. Nu kanske vi slipper bli synade i varje lopp.

Foto: stallbredbyn.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *