Några ord om V64

V64-omgången ikväll blev rena favoritparaden, utom i ett lopp… Jag sprack i sista avdelningen där jag hade chansspikat Bobtail.

***

Vanessa du Ling med imponerande 1.72 i mankhöjd – är det lite ”Bambi på hal is” över, men hon har resurser som kan räcka hur långt som helst. Ser nästan ut som att hon inte är medveten om vad som händer, utan springer mest och tittar. Snacka om att ha lätt för sig!

Anledningen till att jag valde att gå emot henne denna gång, var p.g.a. att hon inte gav något vidare positivt intryck senast.

Men man får väl säga som den gamla storspelaren och travresearrangören Nils ”Nilox” Lagerströms kanske skulle ha sagt:

– Det var inte min dag idag.

När en ensam vinnare kunde vinna 11 miljoner, och 366 891 system istället fick ganska många nollor mindre bakom 11:an för sex rätt, så kvittar det faktiskt. Det vore värre att spricka med chans till ett fem eller sexsiffrigt belopp.

Ny jackpott nästa onsdag, och då är vi med och gör upp om det igen!

***

Marshland kom, joggade och segrade.

Skrämselpropagandan om att han rumplade till lite innan start. Den här gången skulle han minsann få tufft att vinna blabla….

Allt prat var bara tomt och innehållslöst, för han var bara bäst!

***

Vet inte om ni också har lagt märke till detta mönster?

Då och då har vi några svenska snabbloppare med i V64, sedan kommer det någon unghäststjärna med diffus form från något land ute i världen, som ska starta i samma lopp som dessa.

Det som händer sedan, är att gästen skryts upp så till den grad att man börjar fantisera om hur enormt bra den där utländska hästen kan vara. Efter en veckas snack i media om hästen, står den i princip med två ben i Elitloppet… nja nu överdrev jag kanske, men ni fattar poängen.

När loppet har gått, undrar man var den där hästen tog vägen.

Nu syftar jag inte på Nu Pagadi – den tyska derbyvinnaren, han hade blivit intressant felfri. Jag tycker bara att företeelsen är lite intressant.

Summa sumarum, det är svårt att sätta in utländska hästar i ett sammanhang, utan att ha sett dom tävla först. Det blir inte lättare då de inte har tävlat på ett tag heller.

Sov gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *