Planet har landat

Äntligen har jag fått åtminstone en tillfällig lösning på problemet med en alltför högljudd dator hemma!

Vi misstänkte att det kunde bero på dålig kylning av processorn, för fläktarna har verkligen gått för högtryck, och det visade sig att vi hade rätt. För efter lite kylpasta på CPU, sjönk temperaturen från 90 grader ner till 68 grader, fortfarande lite för varmt kanske, men det blev ändå en påtaglig skillnad i ljudnivå och även i datorhastighet.

Nu kanske ni undrar om ni sitter och läser Datorbloggen?

Då kan jag lugna er, och berätta att det gör ni inte. Men nuförtiden finns det en ganska stark koppling mellan datorer och hästar. Dessutom ska ju en blogg egentligen vara en form av dagbok, där man berättar lite om vad man har för sig under veckorna.

***

Har kollat lite på strecktabellen till V64 ikväll, och kunde konstatera följande:

Väljer man att gardera Marshland (3) i V64-1 av någon anledning, så är Lavec Kronos (1) ett intressant bud, då denna bara är streckad på 9 % för tillfället.

I V64-3 är Centenary Tooma (3) ett av buden, och just nu är den bara streckad på 13%.

V64-4:  Fartfyllda Scooby Dot (4) är endast streckad på 18 %.

V65-5:  Miaou (9) är nog inte chanslös (svanslös?) i ett öppet lopp – 11 %.

OBS! B.W.T. Satelite är struken i V64-5!

***

När jag spelar till V75, V64 och andra streckspel så har jag börjat använda mig av reduceringsprogrammet Jokersystemet. Det finns ett flertal olika reduceringsprogram på marknaden, men jag har bara erfarenhet av Joker än så länge.  Grundprincipen för dessa program är dock densamma – att skapa mer flexibla system, genom att sätta villkor som i gengäld måste uppfyllas.

Jag har inte använt mig av sådana verktyg tidigare, utan har allt som oftast spelat mindre matematiska system. Antingen så är det jag som har haft mer tur/skicklighet på slutet, eller så är det p.g.a. programmet som det börjar gå bättre med spelandet. Men det beror säkert på en kombination av dessa faktorer.

Som jag ser det är det ett överlägset sätt att spela på, och jag kan verkligen rekommendera det för er som inte provat det.

På slutet har det förekommit rubriker som ”system för 24 kronor vann 400 000”, och många av dessa småsystem är säkert sprungna i ett reduceringsprogram.  Detta talar man dock inte så högt om, verkar det som.

Det kanske ”boostar” spelomsättningen mer att låta folk tro att det är lätt att vinna flera hundra tusen för några tior?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *