Spikfunderingar

Triton Sund med en av Sveriges i särklass vassaste löphuvud startar på V75 i helgen.

Allting verkar bra med hästen, och han ska enligt uppgift kunna gå barfota runt om nu på lördag. Det blir nog så att jag kommer att spika Triton, trots att det kan kosta mycket att knäcka Turnaround för en häst som knappast har full form ännu.

Kom dock ihåg att det fanns vissa av oss, som trodde att en felfri Triton Sund skulle kunna vara en outsider i Prix d’Amerique, eller åtminstone vara med bland dom tre-fem främsta. Stefan Hultman är i och för sig optimismen personifierad, men enligt honom så ska Triton vara ännu bättre nu, än vad han var inför Frankrike-äventyret.

Läste dock någonstans att Lutfi sagt något i stil med:

”Det finns inte i mina drömmar att Triton Sund kan vinna över Turnaround från dödens”

 Den som lever får se….

 Man glömmer lätt bort hur bra vissa hästar är, när man inte har sett dom på ett tag. Ett exempel på det är Torvald Palema som var strålande i comebacken, i och för sig mot enklare motstånd, men han såg bländande ut.

Den som skulle kunna få loppet om det börjar gå segt där framme för Triton och Turnaround, är Adams Hall. Med hård körning i täten mellan dessa, kan han bli svår att stå emot över upploppet.

Som ni märker funderar jag på att leva lite farligt inom V7 på lördag.

***

Om ni tycker att spik på Triton är vågat, så vänta bara. Det lutar åt singelstreck på Quarcio du Chene i V75-7 också. Som jag ser det finns det ju inga garantier för någonting, och trots att man sitter med nio hästar i ett lopp kan det lika gärna vara där man spricker om man inte har flytet på sin sida. Våga vinn!

Såhär uttryckte sig Tom Berg i en travtidning om Quarcio du Chenes möjligheter på lördag

”Utgångsläget nu bör passa honom bra, men jag tycker mest att han tävlar mot sig själv, och sköter han sig så vinner han”

Jag tar kanske en chansning och blundar.

Quarcio är ungefär lika instabil som nitroglycerin, och minst lika explosiv. Senast tappade han 80 meter på startgalopp, och strax före mål satt han fast med krafter kvar bakom hästar, och blev femma! Näst senast mosade han Strong Boy D.E. och vann på 1.11,4a/1640 meter.

***

P.S. Jag vill kunna spela ’endast V7’ på lördagarna, med 2,5 ggr utdelningen för sju rätt!

***

Följande hästar förekommer/har förekommit i spikfunderingarna:

V75-1: Power Nap (9) – övertygat på slutet, bra vinstchans, men spikar ogärna i Klass I och inledningen, vill ha med nr 5  – ändå sunt spikförslag

V75-2: Carmen Launcher (2) – kort distans, frontar, kan bli strul för Cleo Nalan (1), bara ston nu men det kan bli överpejs – chansspik

V75-5: Le Vent A Change (5) – överlägsen senast, bra chans trots risk för tung resa, Voodoo Hornline (8) värst emot  – chansspik

V75-6: Hoity Toity Face (4) – änligen ett framspår, vettig chans med tanke på visad form och spetsläge, vidöppet lopp  – chansspik

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *