Lite travsnack

Jaded vann i årsdebuten igår på Gävletravet, och det var ett helt okej intryck på honom.

***

I topploppet Ragnar Thorngrens minne på Åby igår, galopperade tre av ekipagen bort sina möjligheter (Lovely Lidob, Lily Kronos och Indigo Broline). Därmed blev det lättare för Knockout Rose att vinna loppet från bakspår, hästen var dock riktigt bra från dödens. Även Revenue J:R gjorde det bra, som sånär höll på att vinna loppet från ledningen.

Trist bara när man aldrig får se häst mot häst p.g.a. galopper och dylikt. Indigo Broline hade dock fått ett tredjepris om han travat hela vägen.

***

Kari Lähdekorpi lät negativ på lahdekorpi.se inför V75-omgången på Jägersro imorgon. Mest trodde han dock på Staro Camp David (1), men det lät inte helt iskallt gällande Max Hugo (7) och Catch The Flax (1) heller.

***

”Alla” verkar rörande överens om att Power Nap (9) bara kommer att vinna V75-1 imorgon. Jag väljer ändå att gardera med minst 2-3 streck. Leona’s Yeti (5) vill jag ha med på lappen, hästen har toppform och står på tur för vinst i V75. Senast spurtade han strålande bakom Bull Trap.

Kari sade i Travronden att han anser att Casander Boy (8) är en silverhäst som springer i klass I, men hävdade nu senast i ett videoklipp på hemsidan att Power Nap blir för svår. Chili Ås (1) kan ta hand om ledningen, och kommer han dit så släpper han knappast till Power Nap. Pelle Pirat (6) är värsta hotet om ledningen. Blir favoriten släppt till ledningen och får maska, så blir jag milt deprimerad.

***

Det ser ut att kunna bli ordentlig körning om ledningen mellan Conrad Lugauer och Lutfi i V75-3, detta skulle i så fall gynna Triton Sund (5) och Adams Hall (7) m.fl. Båda kuskarna tror på vinstchans och vill till spets meddelas det.

***

Enligt statistiken vinns 70 % av bronsloppen av de 4 mest streckade hästarna, men jag väljer ändå att måla på rejält. Det borde kunna bli rejäl körning om ledningen även här, så hästarna från bakspår är nog inte helt avsågade.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *