Fridhems Tiara och annat

Chimall T.T. och Year In Review svarade för riktigt positiva comebacker efter skada, i synnerhet den först nämnda.

Chimall T.T. vann överlägset på 1.14,6a/2144 meter med hela sex längder före tvåan i mål.

Year In Review var överraskande duktig som tvåa efter 7 månaders frånvaro från tävlandet bakom Lovebite, på tiden 1.14,4a/2140 meter.

Mats Bucht-tränade Jigsaw ströks i DD-1 på Mantorp.

***

Idag startar Fridhems Ambras dotter Fridhems Tiara (e. Viking Kronos) i Lunch Dubbelns första avdelning, lopp 2 på Åby. Senast vann hon på ett övertygande sätt i sitt livs första lopp. Vi får hoppas att hon fortsätter i samma fina stil.

***

Järvsöfaks startar inom V75-ramen i helgen, med andra ord så spelar vi V65 på lördag. Naturligtvis ska alla lopp köras blabla, men 9 gånger av 10 så vinner han. Personligen tycker jag att det är kanon att ha en spik som Faksen, spelar ingen roll om värdet blir lägre. Det är svårt nog ändå på V7, och utdelningen blir ofta hög ändå.

Open Stretch och kort upplopp på Sundbyholm. Banorna blir snabbare och snabbare, alltså fler vinnare från framspår.

Den här gången får nog Teaser Elegance snabb revansch i V75-6, om det blir tempo på loppet d.v.s. Vill också passa på att varna för Witness To History i samma lopp, om det blir överpejs.

***

Enligt min uppfattning finns det nog ingen som är så bra på att tajma in en vinnare än Örjan Kihlström. Igårkväll såg Malabara ut att gå mot vinst, och trots att Örjan närmade sig ledaren hela tiden bakom Graziella, så såg det ut att bli svårt för denna att hinna förbi. Nix pix, inte för Örjan, det är sällan som han inte vinner sådana gånger.

Det som jag ibland kan ha problem med, är när Örjan väljer allt för passiva upplägg. Det händer dock inte så ofta.

Favoritkusken heter nog Åke Svanstedt, tätt följd av Örjan. Åke är vaken i loppen, han ”sover” sällan eller aldrig bort ett lopp. Spelar man på en häst som Åke kör, så vet man att han tar tillvara på chansen utan att för den skull tokköra a la Ludde.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *