Bristande respekt

Innan kvällens V64-omgång trodde jag att det skulle bli låg utdelning, med de två toppchanserna Västerbo Paradise och Marshland i de två inledande loppen.

Den först nämnda var alltför laddad och galopperade hejdlöst.

Den andra fick aldrig chansen eftersom Örjan Kihlström valde att köra ett snällt lopp med hästen.

Det här har jag skrivit om förut, och jag står kvar vid min åsikt att det är bristande respekt mot spelarna att inte köra för bästa möjliga placering. Vill man köra ett snällt lopp ska det vara utom toton. Snälla styrningar MÅSTE meddelas klart och tydligt innan loppen, och/eller så ska de ekipagen inte ingå i spelet.

 Jaded startar ju i delfinal 4 på Romme i helgen, och planen vid en eventuell första eller andraplats är inte att vara med och göra upp i finalen av Olympiatravet. Tanken är istället att Jaded ska matchas inför Elitloppet, med en trolig avstickare till Guldbjörken innan.

Inför denna start har jag inte läst eller hört någonting annat än att man ska köra för seger, men kvällens passiva upplägg med Marshland gör ju att man börjar överväga gardering. Nja i brist på bättre spikar, lär det bli singelstreck ändå. Det får dock inte bli så att man inte kan lita på att ekipagen kör för vinst i loppen.

***

I övrigt om Vallas tävlingar:

Paris Turf S.L. (e. Charmy Skeeter) kördes offensivt från bakspår, och var bästa hästen i V64-3.

Go Fly A Kite var moralisk vinnare i V64-4, men Lost Without You (e. Credit Winner) som spurtade vasst behöver inte be om ursäkt för vinsten.

Spot Over (e. Spotlite Lobell) blir bättre och bättre, och höll undan före en ettrigt spurtande Pebbly, som kanske hade vunnit om denna inte släppt ledningen till vinnaren. Toppstammade Jill Tilly var godkänd som trea i årsdebuten.

First Jag var bra igen efter ett halvtufft lopp, men åt Global Lawbreaker (e. Coktail Jet) fanns inget att göra. Turbo Sund fick punktering och kördes invändigt, glöm glöm glöm.

Mats Bucht tränade Veikko Hornline blev femma trots galopp. Livi Destiny blev oplacerad.

 För sex rätt på V64 fick man 229 235 kronor, inte illa!

***

Krister Söderholm vann med kallbloden Qim Tabac (e. Drillo) och Qubic Svarten (e. Polar Svarten) på Skelleftetravet. Patrik Nygren med Bucht tränade G.Q.Man (e. Yankee Glide).

V5:an gav 10 336 kronor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *