Första intrycket V75

I V75-1 har Clear Sign (5) ett bra spår, och kan bli svårslagen i nuvarande form. Det lutar dock åt att jag kommer att gardera, eftersom jag tror att det blir stenhårt tempo i loppet. Jag tror att någon häst som inte blandar sig i startrusningen kan vinna loppet, kanske Special Ås (10) eller Javelin Q (3).

I V75-2 som är ett stolopp, tycker jag att det finns två stycken som sticker ut lite. Det är såklart Hilda C.D. (14) och Victoria Sisu (15), men de har inga lätta uppgifter framför sig. Många gånger skräller det ju som bekant i stolopp, och det är inte så sällan loppen vinns av ledaren i loppet eller de som får spårsnåla resor. Pick’n’Pay (4) och Ester Zonett (6) är två hästar som kan nå ledningen. Har man råd behöver det inte vara fel att ta med många i det här loppet.

I V75-3 har nog Evidence Ås (1) bäst chans om denna tar hand om täten. Han övertygade senast, och lär knappast vara sämre nu. Jag kommer att ta med några stycken trots hygglig chans för favoriten att leda från start till mål. Den som är värst emot favoriten är Acclaim (4) som är allround, har hårdheten, och inte är beroende av något speciellt löpningsförlopp. Jocose (2) är en häst som kan mycket när han är i form, och den verkar vara på väg uppåt nu. Likadant här behöver det inte vara bortkastat att ta med ett gäng hästar.

I V75-4 finns det en häst som jag gillar en hel del. Det är kapabla Mette Farming (10), som jag tror har bra vinstchans. Det finns dock en del som talar emot, som t.ex. att hon är orutinerad, det är bakspår och första övernattningen. Loppet hon gjorde näst senast var makalöst, och man får hoppas att hon kan göra en liknande insats nu på lördag. Det finns några bra emot som dessutom har bättre lägen, så det kan vara klokt att gardera även om jag sannolikt chansspikar. Främsta motbuden heter Big Nevada (6), Rea Montana (1) och kanske även Tabacco Master (7).

I V75-5 har Love (8) bra chans om det inte strular från det här läget. Värst emot är Stamping (12) om han sköter sig. Jag brukar i regel ta med de 4-5 mest betrodda i kallblodsloppen på V75, de gånger som inte Järvsöfaks har startat. Det brukar räcka långt. Den här gången funderar jag på att gå kort, hur kort är jag inte säker på än. Myllarfaks (13) är ingen dum häst, och kan vara streckvärd om man tar med några stycken.

I V75-6 tycker jag att det ser ganska öppet ut, men Manos General (1) borde ha en vettig vinstchans. Det är många om budet, men några av de mest kapabla är samtidigt lite osäkra. Quest For Life (3) och Askö Serve (11) är tidiga streck, bakom lurar 12,4 och 10.

I sista V75 loppet kanske färska finalvinnaren Leonas Yeti (7) kan få överta ledningen om man laddar. Sjävklart är mycket vunnet då, men jag vill ha med några andra hästar också. Bull Trap (8) har hög kapacitet, och jag skulle inte bli förvånad om han lyckas vinna trots spåret. Boytoy (9) låter man uppåt på från stall Bergh. Western Heikant (10) är en häst som kan mycket, om formen är som den ska.  �

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *