Kort om V64

Till att börja med noterar jag att fyra lopp under onsdagkvällen vanns av Super Arnie avkommor, ett smått imponerande facit. De tre senaste åren har han varit championhingst. För tillfället har han lämnat 63 miljonärer, och fler är på gång att nå miljongränsen. Två av hans vinnande avkommor ikväll har Tibur som morfar, vilket inte är något ovanligt segerrecept.   

*** 

Dig For Dollars var helt okej som tvåa, Beanie M.M. gick dock inte att plocka ner från ledningen, toppinsats av Super Arnie sonen. Robis Ingo spurtade vasst som tvåa.

Sweet Desire en dotter efter samma hingst vann efter en resa invändigt och en fin spurt till slut. Det ska dock tilläggas att Singing Matilda hade vunnit utan upploppsgaloppen.

First Jag var väl egentligen den moraliske vinnaren i V64-3, men Björn Goop väckte liv i Witasps lille krigare Turbo Viking över upploppet. Kanske är det just det som är Björn Goops främsta egenskap som kusk – att han får sådan fart på hästarna.

Manna har att brås på, men har ínte rosat marknaden. Nu vann han för första gången i sitt liv i den 15:e starten. (Vaken styrning av Kihlström) Fin spurt av Shippendale till andraplatsen.

Ridgehead Cahore var bara bäst i V64-5 efter en tung resa. Sogå Benito fick svar om ledningen, och galopperade när Peter Untersteiner tog upp denna, glöm.

I V64-avslutningen var Standpoint stor i nederlaget från ledningen. Snazzy Hot Rod gav upp för lätt från dödens, sjuk? Harpers Joker sjönk två decimeter och spurtade som en demon ute vid korvkiosken.

***

Spelmässigt blev det väl inte så mycket att skriva hem om, men detta var bara preparé inför V75 på Örebro. 😉

***

Imorgon blir det åka av igen. Då är det uttagningar till Drottning- och Kungapokalen, och mest intressant är såklart Maharajah. Hästen har en egen sajt på nätet (maharajah.tv), där man bland annat kan se videosnuttar från hans senaste jobb.

Maharajah som betyder stor konung, kan vara början på något riktigt stort. Många tror att han kan bli vår nästa svenska storstjärna, men det återstår att se. Han är i alla fall extremt lovande. Nu möter han bland annat Reven d’Amour som är en annan kanon, men som har varit som sämst när loppen har varit som mest betydelsefulla. Hoppas att han ändrar på det i år.

I övrigt ser jag fram emot matchen mellan Lily Kronos och Vanessa du Ling, mötet mellan Staro Capricorn och Evil Jagg, och uppgörelsen mellan Lavec Kronos, Marshland och Spring Erom. Självklart kan andra hästar än dessa vara med och hugga där framme, men på förhand ser det i första hand ut att handla om de ovan nämnda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *