Elitloppsnytt

Troligtvis kommer ägarna till Lotteria vinnaren Island Effe att tacka nej till start i Elitloppet enligt Mattias Stenby. Ägarna anser att långresan, orutinen och det hårda motståndet kan bli för tufft för det femåriga stoet.

***

Nu är det dock klart att Scarlets Aino startar i Elitloppet. Lutfi Kolgjini uttrycker sig på följande sätt om detta
”Folk pratar om att Scarlets Aino ska vara en häst för Elitloppet. Vad fan är det frågan om? Jag vann med Prince de Charme på 1.11,3 förra veckan, men inte fan pratar jag om Elitloppet för det.”, säger han till Trav 365.

Stenbys motivering till Scarlets Ainos inbjudan lyder:
”Scarlets Aino är en färgklick, han är oerhört startsnabb och tål att gå i hårt tempo hela vägen vilket han inte minst visade i Forus Open ifjol då han i stenhårt tempo endast fick se sig knappt slagen av L’Amiral Mauzun men hade Ghibbelino, Going Kronos, Enough Talk med flera bakom sig i resultatlistan.” står det på Elitloppssajten (www.elitloppet.se).

***

På fredag startar Sahara Dynamite i ett vanligt snabblopp på Bergsåker, därefter blir det en start till ganska snabbt inpå. Nurmos topphäst är en av de som kan få en inbjudan om han gör ett bra intryck.

Startlista Bergsåker 8/5 – Lopp 5

1640 meter autostart – 40.000 kr i förstapris

1 SMOOTH MOVES* (US)
2 SAHARA DYNAMITE
3 JUNIOR SPOCK
4 BREEZY BROLINE
5 JETSET BAYLIGHT
6 BECKHAM BOB
7 SUN POWER C.G.
8 EVAN FRONTLINE
9 TOTTI BOB

***

Nu ska man prova Commander Crowe över kort distans för första gången. CC har varit bra i provlopp på slutet, och man har kunnat lätta hästen rejält. Det verkar som att det finns vissa Elitloppsdrömmar hos Petri Puro och company. Puro säger dock till Travnet att man tar ett lopp i taget, men att Commander Crowe kan springa en 11-tid över kort distans.

Startlista

Halmstad Måndag 11/5 – Lopp 7

1609 meter autostart – 60 000 kr i förstapris

1 COMMANDER CROWE
2 DELI DU LING
3 ÅLARÖKARN
4 CLASSIC GRAND CRU (DE)
5 GLEN KRONOS (IT)
6 LION CROWN (DE)
7 SUNDANCE CLOVER (DE)
8 ARMBRO EMBELLISH (CA)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *