Några ord om V64

Kvällens V64:a blev riktigt trist sett utifrån en spelares perspektiv. Rent sportsligt bjöd den dock på några ljusglimtar.

Den som gjorde starkast intryck på mig var kanske Jörgen Westholms fransk-amerikanska River de Liton, ett fyraårigt sto med bara fyra starter på sitt samvete. I tre av dessa starter har det blivit seger, och det lär komma fler segrar om hon får vara frisk. Det rör sig om en maffig pansarvagnsliknande typ som ska bli intressant att följa under året.

Den häst som svarade för kvällens starkaste prestation var nog Petri Salmelas Mr Turbo Triss, som trots galopp modell större ändå kunde blåsa förbi allt den sista biten mot mål. Måhända var inte motståndet inte det allra värsta, men det var riktigt bra gjort av hästen.

Alvena Pele var avsevärt förbättrad från förra starten, och vann enkelt efter ledning från start till mål.

Jill Tilly gjorde vad hon skulle, och det blev spets och slut. La Bellouet spurtade vasst som tvåa.

Dontfencemein blåste förbi allt i ett kraftigt speedryck, och vann överlägset i ett lågklassigt lopp.

Iveri L.B. fick inte travet att stämma, men visade prov på bra form och kapacitet när Svanstedt attackerade från tredje utvändigt.

Åke Svanstedt vann en dubbel inom V64, då han för dagen ersatte den flygande finländaren Jorma Kontio. Jorma har fortfarande problem med balanssinnet.

***

Nu har det hänt igen – ännu en häst har ramlat ihop och dött på Solvalla.

Den 15 april dog Heavy Dew under tävlingarna på Valla, och nu ikväll dog treåriga Diamonds of Rocks under det första loppet. Hästen galopperade dubbelt, det började låta konstigt ur halsen, och sedan ramlade han omkull och dog skriver man på Travnet. Thomas B Andersson tränade hästen tillsammans med Solveig Molin, en som häst som man för övrigt hade en del förhoppningar på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *