V75 funderingar

I skrivande stund är jag inte helt på det klara med vilka hästar som jag kommer att spika. Det finns ett antal spikbud, men jag garderar sannolikt det spikbud som kommer att bli flitigast använt, nämligen Jaded.

Spåret kan bli en fälla för Jaded, men med Örjan/Hultmans flyt så löser det sig kanske ändå. Det här är det troliga scenariot i loppet: Taylor Made till spets, Taylor Made släpper till Strong Boy D.E. mest troligt, och Jaded får hoppas på lucka.

***

V75-1 är vid en första anblick ett öppet lopp, men här tror jag mycket på Wood Laday (7). Nu i och med att Locatelli Bob (4) har blivit struken, så är läget inte lika besvärligt längre, och det kan vara en chansspik. Jag tror även en del på Le Vent A Change (11) och Look La Marc (5). Rysarbudet heter Lukas E. (3)

 **

I V75-2 tycker jag att det ser ut som en bra chans för favoriten Carmenere (2). Hästen är allround, har ett bra läge, och var grym med barfotabalans senast. Det blir barfota runt om även denna gång enligt Nurmos, och hästen är riktigt snabb ut. Jag går fortfarande och funderar på om jag ska spika henne eller inte, men det luktar överpejs om loppet, vilket skulle kunna innebära att det blir någon överraskning som vinner. Värst emot är Super G. (3) och M.T.Danny Boy (4). Avec Degato (6) är snabb ut och kan leda länge om hon spetsar. Letar man skrällar tycker jag att April Tooma (5) var tapper senast, och nu har hon ett bra läge.

*** 

Jag tar med fyra hästar i V75-3, och garderar Jaded (1) med Strong Boy D.E. (7), Standpoint (8) och Acclaim (11). Earl Tilly (12) kanske också kan vara ett skrällbud, trots att Svanstedt gett avslag på den. 

***

Någon av Lome Stjernen (7), Aldermarin (6) eller Troll Jokeren (4) tror jag tar hem kallblodsloppet, men tar även med Björn Goops häst. Björn kan få en sköldpadda att spränga ljudvallen, men nu behöver nog inte Björn använda sig av den talangen för Amor Even (3) har redan fin fart och bra form. Slutligen streckar jag Slettvoll Rambo (14) som kanske får svårt att hinna fram med tillägg över kort distans, men hästen har toppform och är intressant som sjundehandare (fred. förmiddag)

***

Princess Amason (4) verkar ”alla” tycka är den givna vinnaren i V75-5. Självklart ska hon streckas, men jag tycker att de mest betrodda verkar vara ganska jämna efter en titt på lopparkivet. Det skulle i så fall kunna innebära att det blir positionerna som avgör loppet. Därför hamnar hästarna från spåren 1,3,7,8 tidigt på min lapp. Ledningen är guld värd i öppna lopp, och jag tror att spetsstriden står mellan Jennifer Flower (1) och Ännumerakosing (7). Kajsa Fricks Evelina Xing (6) är jag osäker på hur den är i starten, men ska med på den fina formen. Jag tar även med Alvena Nancy (12) på ett hörn.

***

I V75-6 blir det en mental kamp mellan logik och känsla. Normalt sett är Device (3) den klara tipsettan från ett bra läge etc. etc., men Lost Without You (7) svarade för en femstjärnig prestation när hon fantomspurtade till vinst mot ganska bra hästar senast. Skulle det klaffa lite för henne på lördag kan hon bli svår att stå emot. Här är jag fortfarande osäker på hur jag ska bete mig, men garderar jag loppet så tar jag nog med 3-4 stycken. Börjar man gardera här så får man hålla på ett tag för att känna sig helt lugn. Övriga heta bud är Einar Celeber (8) och Little Rainbow (4). Korok (9) har tjänat snabba pengar, men det vet han knappast om själv och kan överraska med rätt resa.

***

V75-avslutningen tyckte jag såg ut som ett tvåhästarlopp första gången jag såg startlistan. Mest feeling har jag för Bob Hope (5), som kanske kan få överta ledningen från Amiral Sund (3) och leda loppet runt om. Jag ska erkänna att jag inte har fullt förtroende för Bob. Jag tycker att han blandar och ger en del i sina prestationer. Nu på slutet har han dock varit riktigt vass, och senast gjorde han det bra som fyra i ett stentufft lopp som Harpers Joker vann. Joel Cortina (4) var inte som bäst senast, men har varit bra innan. Han är snabb ut och värst emot favoriten. Bakom dessa två räknas Amiral Sund (3) från rygg ledaren och Wait And Win (2) som kan kliva in i handlingen vid överpejs. Rysaren i loppet är Fortune Access (6) som har toppform och Örjan i sulkyn.

 *** 

Lycka till på V7!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *