Några ord om V75

Trots att omgången inte bjöd på några riktiga överraskningar, klev utdelningen ändå upp i 13 388 kronor.

Det var några veckor sedan det gick bra på V7, men Rättviksomgången var ett steg i rätt riktning. Det blev inte full pott, då jag till slut spikade Bob Hope. Mest nöjd var jag över att Wood Laday och Carmenere som jag trodde mycket på var så rejäla.

*** 

Det här med Bob Hope och spetskörningen .. Varför såg jag inte det scenariot komma? Det känns såhär i efterhand inte så konstigt att inledningen i V75-7 blev som den blev. Ludde gav såklart körorder till Takter, och den ordern gick ut på att satsa allt på att försöka ta ledningen. Ludde har sagt att den kusk som inte lyder hans körorder inte får köra några fler hästar för honom – hårda bud.

*** 

Det som svider lite var att jag efter V75-avslutningen hittade mitt första utkast till V7-system, och på det hade jag alla rätt. Nära skjuter dock ingen hare, och jag hade blivit mer bestört om jag hade missat 160 000 och inte 16 000 (med sexor och  femmor) som i det här fallet.

Det är bara att köra vidare, tut tut. Till veckan vimlar det av chanser att ta revansch, kanske blir det lite väl mycket att klura på. Den som gapar över mycket …. På onsdag är det jackpott på V64, och på torsdag är det en extra insatt V7-omgång i och med Drottning- och Kungapokalsfinalerna. ATG utnyttjar verkligen sin stora mjölkossa till max. Sedan två dagar senare ska vi fram med lädret igen, för då är det V75 på Dannero.

*** 

Angående Jaded så  tycker jag att Stenby ska ha lite is i magen nu, och dröja med de sista inbjudningarna så att vi verkligen får med de bästa av de tänkbara svenska elitloppskandidaterna. Standpoint är för tillfället ett starkare kort än Jaded enligt min mening, även om det såklart kan komma att ändras.

***

Imorgon är det Oslo Grand Prix och en massa fina ramlopp på Bjerke. Jag håller tummarna för Triton Sund i OGP, men Offshore Dream kan bli en tuff nöt att knäcka. Quarcio du Chene startar i Europamatchen (V65-6), och det vore roligt om han kunde göra en liknande prestation som för två starter sedan, när han kramade musten ur ledande Strong Boy D.E. som han vore en tub Kalles Kaviar. Motståndet denna gång är dock inte att leka med. Upp till bevis!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *