Sista timmen på krogen?

Offshore Dream var blek i årets upplaga av OGP, och det är inte säkert att det blir något Elitlopp för hans del. När TV4 frågade Levesque om Elitloppet sade han i princip bara ”No Elitlopp no no”. När man sedan läser Travnets intervju med Stenby, så låter han hoppfull om att få med hästen.  

Triton Sund svarade för en stark prestation som tvåa från dödens med punktering sista 1600. Russel November har hittat formen, och vann efter en fantomspurt långt ute vid korvkiosken. Båda två fick inbjudningar till Elitloppet, vilket känns helt rätt.

I övrigt blev jag imponerad av ett gäng franskstammade hästar i ramloppen. Treåriga franska stoet Sannawa lekte med motståndet, och vann hur enkelt som helst efter en tuff resa. Royale de Crepon var riktigt bra i fyraåringseliten. Quarcio du Chene fick visa upp lite av sin kapacitet i Europamatchen, då han vann enkelt efter ett rygglopp i bra tempo. Skenet kan förstås bedra, men travhästarnas svar på Hannibal Lector verkar bli allt mognare.

***

Okej att vi inte har någon klart lysande svensk stjärna i årets Elitlopp, men jag tycker ändå att det ser allt ljusare ut. Om inte annat så börjar Stenby ha en del att välja bland.

Imorgon startar Commander Crowe från innerspår i ett sprinterlopp på Halmstad. På onsdag startar Camilla Highness, Global Glide m.fl på V64. På torsdag är det ju som bekant en extrainsatt V75-omgång i samband med Drottning- och Kungapokalfinalerna, och i ett av loppen startar Västerbo Paradise. Till helgen kommer dessutom Sahara Dynamite till start i ett guldlopp på Dannero, tillsammans med bland annat Dig For Dollars, Year In Review och Beanie M.M. Det känns lite som sista timmen på krogen, alla jagar runt som yra höns i försök att få in sina hästar till Elitloppet.

Helt klara för Elitloppet enligt Travronden:

Igor Font
Sundon’s Gift
Enough Talk
Buck I St Pat
Oiseau de Feux
Scarlets Aino
Ghibelino
Triton Sund
Russel November

Enligt Travronden räknar Stenby med Torvald Palema som gjuten. Det innebär i så fall att tio av platserna är klara, och att det finns plats för sex hästar till.

***

Apropå Dannero och V75-omgången där till helgen. Blev överraskad av den relativt höga sportsliga klassen på loppen. Det går en buss till V75 på Dannero som Umåker och Göstas Buss arrangerar. Man får program, entré och resa för 300 kronor, och måste säga att jag blev rejält sugen att hoppa på det erbjudandet! Läs mer på www.umaker.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *