Reflektioner

Stefan Hultman har lovat att visa magen om han vinner Elitloppet – vem bryr sig ?

***

Det är oerhört viktigt att värna om travets trovärdighet (fair-play, spelsäkerhet etc.), både inför allmänheten och för oss andra som är engagerade i travet på något sätt. Alla skriverier och historier om Svanstedt svärtar ner Travsporten, och därför måste man visa vad som är okej och inte okej.

Svanstedt gjorde fel i Drottningens pokal, några tunga namn har medgivit att det förekommer liknande saker i lopp då och då – det ursäktar inte beteendet, men alla är inte lika dumma/ärliga – välj ordet själv, som berättar rakt upp och ner i tv om sina enligt regelverket ej korrekta körmanövrar. Extra dumt/ärligt blir det när man som Svanstedt redan är inblandad i en annan härva.

När det blir för mycket rykten/fakta som pekar mot någon tränare oavsett dignitet, så blir naturligtvis storebror (STC) till slut tvungen att ta till hårdhanskarna.

Svanstedt är ju en av våra mest framgångsrika kuskar och tränare, och inte minst därför är det som händer runt tränaren tragiskt. Samtidigt är det ju så att genom att han är en så pass stor och känd tränare, så får detta såklart ännu mer negativ reklam för travet än om det hade handlat om en mindre tränare.

En sak är dock säker, de som sysslar med att utsätta djur för fysisk smärta eller någon typ av lidande för att de ska prestera bättre, ska naturligtvis inte få hålla på med djur och straffas. Bara tanken på att djur skulle springa fort för att de fått ström i sig gör mig illamående.

Något som är viktigt att komma ihåg i allt det här, är att Svanstedt är oskyldig i grisföserihistorien tills att dom faller.

Just nu är jag riktigt less på att läsa/höra om Svanstedt i varenda travnyhet som finns i media. Tyvärr lär man från olika håll fortsätta krama varenda uns ur ”skandalerna”.

***

 Västerbo Paradise var sjuk senast, därav genomklappningen. Ska bli kul att se honom igen vid sunda vätskor.

***

 Enligt min mening, är detta det ultimata elitloppet KLICKA HÄR

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *