Inför Elitloppet

Tänk på att en del hästar kan bli stressade och prestera sämre i och med stimmandet och stojandet under Elitloppshelgen!

***

Idag ska Buck I St Pat känna på Solvallaovalen för första gången. Hästen blir mer och mer haussad för varje dag som går.

***

Undertecknad har lagt märke till en sak. När de utländska ekipagen får frågan om vilka de fruktar mest i Elitloppet, svarar de rätt ofta Commander Crowe. Tänk om de har rätt!? Kan Commander Crowe bli årets utropstecken i Elitloppet, i sann Utah Bulwark anda?

***

Ouch, tyckte mig höra Stenby säga något om att Elitloppets final går av stapeln klockan 17.10 under söndagseftermiddagen. Det blir ingen lek för oss som ska bila. Efter finalen så återstår flera fina lopp, däribland fyraåringsloppet med Nu Pagadi och company.

***

En fråga. Vem i arrangörsgruppen på Solvalla är det som är kär i trollerier? I helgen ska magikern Seth Engström underhålla på Solvalla. Jag kommer aldrig lyckas fötränga den pinsamma tystnad som spred sig när Joe Labero uppträdde på Elitloppet. I princip inga applåder, inga jubel, ingenting … Jag hoppas verkligen att vi slipper uppleva en liknande situation igen. (Joe Labero tog 400 000 för att uppträda)

***

Förra året gjorde världens bästa travhäst genom tiderna Varenne ett besök på Solvalla, och det var ett lyckat och uppskattat drag. Det låter på Stenby som att han har en annan gammal stjärna som kommer att visa upp sig till helgen. Frågan är bara vilken? Kan vara kul att spekulera lite. Vilken häst tror du att det är?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *