Tankar inför V75 Årjäng

Årjäng har ett medellångt upplopp så inga konstigheter där. Inget Open Stretch eller annat tjafs att tänka på.

***

Vi står inför den sjätte jackpotomgången i rad…

***

Denna vecka har jag inte hunnit läsa på så mycket inför V7, men här kommer lite spontana reflektioner kring loppen.

V75-1: I första V75-avdelningen finns det många med chans, men hade Victory Love (1) haft ett annat spår i starten hade jag antagligen spikat denna. Spår ett bakom bilen är lite av ett schabbelspår för hästar som har en benägenhet att hetsa upp sig, därför blir det gardering. Iceland (4) är lite upp och ner, men har han en bra dag så gör han upp om segern. Yellow Eden (10) är en häst under kraftig utveckling och hästen har toppform. Nyblivne V75-vinnaren Sir Remington (3) har fått ett fint läge.

V75-2: Grace Southwind (6) är ingen man vill hålla i handen när åskan går, men sköter hon sig har hon bra vinstchans från ledningen. Svanstedt vinner ju med en och annan häst (ironi) så det kan mycket väl bli spets och slut här.

Garderar man så är Rouge (14) ett tidigt bud. In Bloom Face (4) verkar travsäker, och är inte avsågad. Sallymede (7) är härdad i rikstoton och är med där framme direkt. I den här typen av lopp ska man ha respekt för ston från spår ett och åtta, så streck på rysarna Crazy Love A.F. (1) och Odysse (8) behöver inte vara bortkastat. Statistiskt sett är det svårt att vinna den här typen av lopp från spår 9-12.

V75-3: Trim (4) har likt föregående favorit bra chans att vinna om han sköter sig, men jag förordar gardering. Toulouse (7) har ett knepigt läge, men är värst emot. Elin’s Pride (6) är ett tidigt streck, och Isak C.D. (9) likaså. Lavenir (2) är en rolig rysare.

V75-4: Tre hästar sticker ut lite i V75-4. Det är Schwerin Boko (4), Baht Launcher (1) och Mind Your Head (9). Streck för dessa tre kan vara heltäckt.

V75-5: Statistiskt sett räcker fem streck i kallblodsloppen cirka 80 % av gångerna på V75. Ta i första hand med Lome Stjernen (15), och efter denna räknas hästar som Odin Tabac (12) Nordblomma (5), och Höibydrona (7). Lomar (14) och Ramstad Eld (11) kan också vara med och göra upp om det. 

V75-6: Jag tycker att två hästar ska ses med lite extra stor chans att vinna V75-6. Det är hästarna Einar Celeber (3) och Juan Carlos (5).  Bakom dessa är det öppet, men övriga tidiga är Voodoo Hornline (10), Jay Jay Okocha (9), Sharapova (6) och Q.Forty Five (1).

V75-7:  I V75 avslutningen är det en eller flera som gäller. Scarlets Aino (1) har fått drömförutsättningar, det enda som talar emot är att motståndet är tufft. Värst emot är Jaded (11) trots bakspår. Giant Superman (6) står på tur för en seger efter flera fina prestationer.  Även 9,8,10 är streckvärda.

***

Lycka till på V7!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *