Inför V75 Axevalla

En på förhand lurig V75-omgång står för dörren på Axevalla imorgon.

***

V75-1: Kanske är det så enkelt som att Fast Marke (1) leder från start till mål. Jag målar på i alla fall och tycker att Quality Control (5) och Staro Conch (2) är värst emot. Bourbon Tooma (7) är ingen som direkt vinner ihjäl sig, men det gör hästens körsven och tränare, dessutom är hästen härdad i ganska tuffa sällskap.

V75-2: Här tycker jag att tre hästar sticker ut lite i loppet och tar med dessa tre på systemet. Mellby Smaragd (7)  kan fronta och leda länge, hela vägen? Rio de la Plata (3) och Hepburn Broline (14) är två rejäla motbud med toppform. Bakom dessa är det öppet.

 V75-3: Tre-fyra hästar i det här loppet så överlever man nog till V75-4. Jag tar dock ställning för Acclaim (12) och lämnar denna ensam på lappen. Excallibur (5) leder nog loppet länge, men Acclaims hårdhet borde tala klarspråk över Axevallas långa upplopp. Övriga tidiga motbud heter Arras (8) och Teaser Elegance (4).

V75-4: V75-4 är ganska öppet, och jag tar med ett gäng hästar. Pinepower Rose (1) får tipset då Robin K (5) riskerar att galoppera från start. Sköter sig Robin K. så har denna bra vinstchans. Macho Gossip (9) är jag svag för, och denna har stigande form. Bakom dessa finns det många tänkbara skrällkandidater, men två smärre överraskningar kan kanske Humble Broline (7) och Staro Bobcat (4) vara.

V75-5: I V75-5 väljer jag att spika River de Liton (1). Dels tycker jag att det borde vara en riktigt bra vinstchans med tanke på vad hon har visat hittills, men samtidigt tycker jag att det är vidöppet bakom, och börjar man att gardera så kan det bli en dyr historia. Jag lutar mig därför mot Jörgen Westholm och hans pansarvagnsliknande märr denna gång, i avsaknad av spikar a la Järvsöfaks modell. Främsta motbudet heter Noir de Cherie (14)

V75-6: Sköter sig Immenso November (1) denna gång, så kan det visa sig att jag har slösat på tok för många streck. Spår ett bakom bilen och full laddning har dock ställt till det för större favoriter än Immenso, och det kan kan bli galopp. Håller han sig i skinnet och sticker till ledningen, så är det bra vinstchans. Samtidigt är jag inte säker på att han bara vinner loppet, för jag tror inte att Voodoo Hornline (6) kommer att lägga sig på rygg med benen i vädret. Lost Without You (2) är en annan häst som kommer att vara med i striden. Övriga tidiga motbud heter Staro America (3) och  Sharapova (7). Vid överpejs kan Lark Kronos (9) och Victor Bris (4) bli att räkna med.

V75-7: I V75-avslutningen väljer jag också att strecka ett gäng hästar. Cash Winning Vita (7) och Jos Cortina (2) heter måstestrecken. Därefter kan det löna sig med streck även för 10, 3 och 8. M.T.Cherokee (8) gillar jag skarpt, och Svanstedt låter väldigt uppåt kring hur hästen känns i träning.

***

Lycka till på V7 imorgon!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *